Exposició temporal: “30 anys d’Arxiu Municipal a Castelló d’Empúries”

View Calendar
03/03/2017 - 24/06/2017 Todo el día
Ecomuseu-Farinera
Address: Carrer Sant Francesc, 1, 17486 Castelló d'Empúries, Girona, España

Enguany celebrem els 30 anys de l’entrada en funcionament del servei d’arxiu municipal a Castelló d’Empúries.

La mostra s’inaugurarà el dissabte 4 de febrer a les 12h a l’Ecomuseu-Farinera i es podrà visitar fins el 28 de maig de 2017 dins l’horari d’obertura del museu. Durant la inauguració tindrà lloc l’acte de recepció de l’arxiu i biblioteca particulars de l’Esteve Ripoll Cornell. Hi esteu tots convidats.

AMCE 01. Cobertes restaurades del Llibre de conclusions del Consell Municipal (1535)

Durant la festa de la Candelera de l’any 1987 es va inaugurar la nova seu de l’Ajuntament a l’edifici de l’antic Convent de Sant Domènec, que preveia unes dependències pel servei d’arxiu. Amb la voluntat de celebrar aquesta efemèride s’ha programat una exposició temporal produïda pel mateix Arxiu Municipal i que es podrà visitar a la Sala del Blat de l’Ecomuseu-Farinera entre els mesos de febrer i maig de 2017. La mostra, que porta per títol “30 anys d’arxiu municipal a Castelló d’Empúries” presenta i analitza el paper de l’arxiu municipal com a servei encarregat de la recuperació, salvaguarda, conservació, descripció i difusió del patrimoni documental de Castelló d’Empúries.

L’exposició es divideix en diferents àmbits que repassen la coexistència de cinc arxius –el de l’escrivania dels comtes d’Empúries, el de la Comunitat de Preveres de Santa Maria, els de les notaries de Mallen i de Bofill, i el del Consell Municipal-, que durant segles van romandre a Castelló d’Empúries. Aquesta circumstància va afavorir una producció documental molt extensa. La mostra també introdueix el visitant en la història de l’Arxiu municipal de Castelló d’Empúries des de la seva creació l’any 1987 fins avui, tot repassant els seus fons documentals, els ingressos i les donacions rebudes, el tractament de la documentació, les instal·lacions, les consultes, les accions de conservació i difusió del patrimoni documental castelloní i de la història local, entre d’altres.

 

Related upcoming events

 • 10/02/2018 10:00 - 10/02/2018 13:30

  Des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, estem preparant amb l’artista Pilar Farrés i en Manel Puig un acte per commemorar el Dia de la Dona que tindrà lloc el proper mes de març. Volem fotografiar dones castellonines: mares, filles, àvies, nétes, besnétes, mestresses de casa, professionals, colles d’amigues, dones implicades amb entitats, etc. 

   

  Vols ajudar-nos a fer aquest projecte gran? Si t’animes pots venir a l’Ecomuseu-Farinera els dissabtes 13 de gener i 10 de febrer. O al centre cívic d’Empuriabrava el dissabte 20 de gener de 2018. Tots els dies en horari de 10 a 13:30h.

   

  També volem recollir fotos antigues de dones castellonines. Podeu adreçar-vos a l’Arxiu Municipal on us les escanejaran i retornaran. 

   

  I reserva’t el dia 11 de març pel matí per participar en aquest acte. 

   

  Anima’t!!!

   

  Ecomuseu-Farinera, Arxiu Municipal, Àrea de Benestar Social i Famílies i  Àrea d’Alcaldia.