El Festival Terra de Trobadors centra la XXVII edició en l’època de Malgaulí, el darrer comte del casal d’Empúries

 Ahir es va presentar al Museu d’Història de Catalunya i a la Universitat de Girona, la XXVII edició del Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries que enguany estarà centrat en el període del comte Malgaulí, el darrer comte del casal d’Empúries (1313-1322) i en els 700 anys de la fundació del convent de Sant Domènec.

En l’edició d’aquest any que es celebrarà del 8 al 10 de setembre, s’ha fet una aposta clara per el mercat medieval amb l’ampliació de l’espai i la creació de noves zones, entre les quals, la zona d’artesans, zones de nens i l’spa medieval. Els altres punts forts de la 27a edició són els espectacles professionals, que augmenten en nombre i espectacularitat i el cicle de música culta So de Lohn, enguany dedicat a la música sacra.

Paral·lelament, es mantenen les activitats permanents i els espectacles itinerants de tal manera que el cor de Castelló d’Empúries es trasllada durant tres dies a l’època dels comtes d’Empúries i fa que els visitants puguin gaudir d’una verdadera experiència medieval.

Es mantenen les activitats acadèmiques i el Cicle de conferències “Miquel Pujol Canelles” del Centre d’Estudis Trobadorescos i la Universitat de Girona, així com el rigor històric en tot el que genera el festival, tot convertint el Terra de Trobadors en un festival de referència i únic en el seu gènere. Cada any el festival rep desenes de milers de visitants convertint-lo en una cita important en el calendari cultural català.

Segons Salvi Güell, alcalde Castelló d’Empúries, “El Terra de Trobadors és ja el festival medieval de referència a casa nostra i en aquesta vint-i-setena edició hem fet una aposta per allò que més ens identifica: el gran mercat medieval, els espectacles de qualitat i rigor històric i la música culta de l’època medieval”.

 

Veure noticies anteriors
Etiquetado con: , , , ,
< 2018 >
Enero
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031