Castelló d'Empúries > Municipi > Servei de Control de Mosquits > Mosquit tigre

cos lletra

Idioma

destacats

 


Mosquit tigre

L'agost de 2004 el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, va detectar a Sant Cugat del Vallès i per primera vegada a Catalunya, el Mosquit Tigre (Aedes albopictus). Aquest mosquit és d'origen asiàtic i ja ha arribat a molts països d'arreu del món.

Aquest és un problema força diferent dels mosquits tradicionals, perquè les larves d'Aedes albopictus es desenvolupen en aigües que estan en petits recipients, dins dels habitatges. Això les deixa fora de l'abast del control per part de l'Administració, i per això, el control del mosquit tigre només el poden fer els mateixos ciutadans, suprimint aquests recipients amb aigua.

De moment el Mosquit Tigre no ha arribat al nostre territori. El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter està pendent de detectar la seva presència per portar a terme les mesures necessàries pel seu control. L'ajuda dels ciutadans en la seva detecció és molt important. Una augment de les picades a l'exterior i de la seva intensitat, pot ser una senyal de la presència del Mosquit Tigre.

Per obtenir més informació del Mosquit Tigre es poden consultar les següents pàgines web:

http://www.elbaixllobregat.net/mosquitigre/
http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/ambiental/doc8063.html
http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/fauna/mosquit_tigre.jsp

 
logo_castellologo_empuriabrava
© 2006 - Ajuntament de Castelló d´Empúries - ajuntament@castello.cat
Plaça Joc de la Pilota, 1 - 17486 Castelló d´Empúries - Tel. +34 972 250 426 / Fax +34 972 156 062
Produït per: