Castelló d'Empúries > Municipi > Medi Ambient > El Porta a Porta Domiciliari

cos lletra

Idioma

destacats

 


El Porta a Porta Domiciliari
La recollida porta a porta (PaP) és aquella que es fa a peu de domicili del propi productor de residus. Així, els ciutadans dipositen els cubells amb les ecombraries a partir d’una hora establerta, i el camió els hi recull just a la porta de casa seva.

Aquest model de recollida arriba a nivells de reciclatge de prop del 90%, atès que els usuaris han de lliurar els residus separats (en el cas del nostre municipi cada dia es recullen dues fraccions). Una altra virtut del sistema PaP és que permet retirar del carrer els contenidors, amb la qual cosa l’espai públic esdevé molt més endreçat i sense elements que puguin causar molèsties als veïns.

A on es fa PaP al nostre municipi?

Barri o sector (data d’inici) Habitatges Habitants beneficiats
Botxí i Temple (19-4-2004)      180            540
Hort d’en Negre (27-3-2007)       40            120
Hort d’en Mayor (6-10-2009)       15             45
      235            705

 


Calendari i fraccions de recollidaCom s’han de lliurar els residus?

A tots els habitatges que s’incorporen al PaP se’ls hi lliura de forma gratuïta fins a 3 cubells. Un és de 10 l i de color marró, i serveix per posar-hi la fracció orgànica a mesura que es va generant dins la llar. Els altres 2 cubells són de 30 l, i serveixen per deixar-los al carrer i a peu de porta en el moment de la recollida per part del servei municipal. Un d’aquests cubells és de color marró i serveix per dipositar la bossa d’orgànica, i l’altre és de color verd i serveix per a la resta de fraccions –tot i que és especialment indicat pel vidre.En cas que no tingueu els dos cubells de 30 l per posar els residus a peu de carrer, podeu comprar-los al preu de 7 € cadascún a les oficines de l’empresa Cenet 06, S.A. (la trobareu allà on hi ha la cooperativa agrícola). Prèviament hi podeu contactar al telèfon 972 15 89 02.

Penseu que si no voleu utilitzar aquests cubells estandaritzats, els residus els podeu també lliurar de la següent manera:

  • La fracció orgànica (FORM): Pot anar dins d’una bossa de plàstic, la qual podeu posar a l’interior de qualsevol cubell (millor si té tapa).
  • El vidre: A l’interior d’un cubell.
  • El paper i el cartró: Ben plegat i –si pot ser– lligat.
  • Els envasos: A dins d’una bossa de plàstic.
  • El rebuig: A dins d’una bossa d’escombraries.

Tant les bosses com els cubells, si és possible, és preferible posar-los a la part de dins del portal, sempre i quan els operaris hi puguin arribar amb facilitat. Una altra opció és penjar-los i així evitarem que gossos i gats rebentin les bosses o capgirin els cubells.

Atenció! Les bosses que utilitzeu per posar la fracció orgànica és molt recomanable que siguin compostables, les quals s’acaben biodegradant talment com el seu continut i així no esdevenen impropis en el producte resultant del procés. Aquestes bosses les podeu trobar a la venda en la majoria de superfícies comercials.

El Full del Porta a Porta

El Full del Porta a Porta és un vehicle de comunicació que edita els Serveis tècnics de l’Ajuntament amb l’objectiu de tenir informats als usuaris del sistema sobre les quantitats de residus recollides, els nivells de reciclatge i qualsevol altra informació que els pugui ser d’interès. Actualment la seva periodicitat és trimestral, i es reparteix casa per casa dels barris on es fa el PaP.

Accediu a la totalitat dels Fulls editats.

 
logo_castellologo_empuriabrava
© 2006 - Ajuntament de Castelló d´Empúries - ajuntament@castello.cat
Plaça Joc de la Pilota, 1 - 17486 Castelló d´Empúries - Tel. +34 972 250 426 / Fax +34 972 156 062
Produït per: