Castelló d'Empúries > Municipi > Medi Ambient > La Recuperació de la Platja de la Rubina

cos lletra

Idioma

destacats

 


La Recuperació de la Platja de la Rubina

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, amb el suport de la Direcció General de Costes (Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí) i de la Diputació de Girona, ha executat el 2009 el projecte de reordenació de la platja de la Rubina en el qual es preserven els ambients dunars i regula l’accés motoritzat als espais de rereduna.

La platja de la Rubina es troba dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. La flora i la fauna que hi ha a les dunes i salzures d’aquest indret conforma un ecosistema únic i fràgil degut a les estrictes condicions que han de suportar les espècies que hi viuen. Així, amb el pas dels anys la pressió antròpica que pateix aquesta platja ha anat en augment fins al punt que en força casos ha arribat a ser incompatible amb la pervivència d’alguns elements de la flora i la fauna. L’elevat volum de vehicles i persones que suporta aquesta zona ha provocat la regressió d’una part del sistema de dunes i reredunes i ha fet que es superi de bon tros la seva capacitat de càrrega.

De manera específica, els treballs efectuats han consistit en:

1r. Delimitació amb estaques els espais de rereduna on no es permet l’accés a vehicles ni persones, fet que comportarà la cicatrització de més de 20.000 m2 de camins.2n. Afitament amb estaques i cordes fins a 67.000 m2 de sistemes dunars, senyalitzant a la vegada les zones d’accés i els espais preservats.3r. Zonificació de l’espai de platja a fi i efectes d’evitar conflictes entre els diferents usuaris. Això vol dir zones de bany –1.000 m–, espais per a la pràctica del kite-surf –400 m– així com un sector de bany amb companyia de gossos –200 m.4t. Instal·lació d’aparcaments per bicicletes als punts d’entrada a la platja.5è. Retirada de vegetació invasora (bàsicament herba de la Pampa i ungla de gat) que ha ocupat alguns sectors del front litoral de la Rubina.

 
logo_castellologo_empuriabrava
© 2006 - Ajuntament de Castelló d´Empúries - ajuntament@castello.cat
Plaça Joc de la Pilota, 1 - 17486 Castelló d´Empúries - Tel. +34 972 250 426 / Fax +34 972 156 062
Produït per: