Pressupost Participatiu ’18


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries té en una de les seves prioritats municipals facilitar que la seva ciutadania participi i intervingui en la presa de decisions del municipi. En aquest sentit, el govern municipal impulsa, per primer cop, una experiència de Pressupostos Participatius.
Amb aquest projecte els ciutadans i ciutadanes podreu proposar, debatre i decidir el destí de 125.000 € de la partida d’inversions* pel pressupost pel proper 2018. La partida d’inversions permet desenvolupar actuacions que poden incidir sobre l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments, el medi ambient, l’habitatge, l’educació, la cultura, la mobilitat, etc…

Com participar-hi:

– Dimarts 31 d’octubre (19 h.) presentació oficial del procés, en la qual s’informa sobre la metodologia i el funcionament del projecte.

– FASE 1 (finalitzat) Fins al 19 de novembre – Fes les teves propostes / projectes.  ☑ Període finalitzat ◀

Via online : www.tutriescastello.cat
Presencialment dipositant la butlleta als punts següents:
Castelló: OMAC – Biblioteca – Oficina de Turisme
Empuriabrava: Casal Cívic – OMAC

Notícia: Èxit de participació al primer Pressupost Participatiu amb més de 600 propostes veïnals

▶ FASE 2 (Actual) – les propostes recollides seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals*. Totes aquelles que siguin viables tècnicament, considerades inversions i no superin el pressupost fixat de 125.000 € seran considerades finalistes.

– FASE 3: Gener 2018 a la Sala Gòtica de l’Ajuntament – Assisteix al Fòrum ciutadà per prioritzar els projectes que es sotmetran a votació popular.

– FASE 4: Febrer de 2018 – votació final dels projectes finalistes de forma presencial i telemàtica durant un mínim d’una setmana.

* Les propostes rebudes en la fase de recollida es filtraran i validaran per la Comissió Tècnica del Pressupost Participatiu en funció dels següents criteris: ser un projecte de vila, de competència municipal, no contradir plans aprovats, ser realitzable tècnicament, ser viable econòmicament fins a 125.000 €, respectar el marc jurídic i legal existent, ser considerada una inversió, no representar un cost addicional en futurs pressupostos ni crear dependència i no contemplar subvencions a entitats, i no finançar projectes existents.

*QUÈ ÉS UNA INVERSIÓ?
Una inversió és, bàsicament, tot el que l’Ajuntament pot construir o adquirir; és a dir, un bé inventariable que sigui permanent en el temps. Les inversions, per tant, no es refereixen ni a activitats ni a serveis ni a subvencions.
A tall d’exemple, es considera que són inversions:
• La creació d’insfraestructures: urbanització d’espais, vials, senyalització viària, mobiliari urbà, enllumenat públic, zones enjardinades, arbres i jardineres, fonts i estanys, clavegueram, etc.
• La reposició d’infraestructures: adequació de solars, remodelació de vials i de la seva senyalització, reforma d’enllumenat, remodelació de parcs, zones verdes, reforma de fonts i estanys, etc.
• La reforma o adequació d’espais de titularitat municipal
• Les aplicacions informàtiques: desenvolupament d’aplicacions apps, web, etc.
Per contra, NO serien inversions:
• Les propostes d’inversió sobre terrenys o solars NO municipals
• La reforma o adequació d’espais que són competència d’altres administracions, per exemple, centres de salut, escoles, instituts i residències.
• Les actuacions en el transport públic, que no és competència de l’Ajuntament
• Les despeses de contractació de personal, professional o empreses
• La contractació d’empreses o autònoms per a la realització de treballs i serveis
• La concessió d’ajuts en forma de subvencions, beques o premis a persones físiques o jurídiques

ℹ Més informació: www.tutriescastello.cat
Dep. Participació Ciutadana 972 25 04 26 (ext. 1257) – participacio@castello.cat

📂 Docs adjunts:
Butlleta de participació
Guia metodològica del Pressupost Participatiu’18

📰 Més notícies sobre el Pressupost Participatiu’18

Consulta el dossier de premsa del Pressupost Participatiu’18

Projecte acollit al programa de subvencions de polítiques de participació ciutadana de la Diputació de Girona.

 

< 2018 >
Enero
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031