Acredita’t

16_3009_1_images

QUÈ ÉS L’ACREDITACIÓ

El procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral o vies no formals de formació permet a les persones que hi participen d’aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses.

En definitiva, aquest procediment permet demostrar que la persona capacitada per desenvolupar una activitat professional en la qual ja té experiència pugui aconseguir una acreditació oficial.

El procediment implica que la persona interessada hagi d’assistir aproximadament a cinc sessions presencials en el centre assignat.

Aquest procediment consta de tres etapes:
– Assessorament
– Avaluació
– Acreditació de la competència

INFORMACIÓ I ORIENTACIÓ GENERAL 
Abans de fer la preinscripció es pot sol·licitar informació i orientació de la convocatòria que pot ajudar a millorar el resultat de la participació del procés de l’acreditació. Aquesta és una etapa anterior al procés i no obligatòria, però sí molt recomanable.

L’Àrea d’Ensneyament de l’Ajuntament és un dels  punts d’informació i orientació on hi ha tècnics d’orientació habilitats per formalitzar la sol·licitud i preparar el currículum europeu (portafoli de competències professionals).

CONVOCATÒRIES

Nova convocatòria d’acreditació de competències
El Departament d’Ensenyament i el Departament d’Empresa i Ocupació, han publicat la Resolució per la qual es convoca el procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació, i se n’estableixen les bases, adreçada únicament a les persones que no van obtenir plaça a la convocatòria de 2013.

Tindran prioritat de participació les persones que van quedar excloses per manca de vacant, que hauran de confirmar el seu interès en participar.

Si no s’ocupen totes les places amb el col·lectiu esmentat, es publicaran les places vacants i es farà extensiva aquesta convocatòria a les persones que van quedar excloses per manca de justificació dels mèrits i requisits.

Aquest procediment permetràa les persones que el segueixin obtenir una certificació capitalitzable per a l’obtenció, segons correspongui, d’un certificat de professionalitat, d’un títol de formació professional o d’ambdós.

El Departament d’ensenyament aportarà 550.000,00€ i el Departament d’Ocupació de Catalunya 250.000,00€, ambdós del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2014.

L’import que s’hi destinarà corresponent al Departament d’Ensenyament prové del Programa finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports i cofinançat pel Fons Social Europeu, per a la millora i difusió de la Formació Professional i per a l’acreditació de competències professionals.

La convocatòria dóna compliment al Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol, de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral, que entre el seus objectius preveu la realització de convocatòries per acreditar la competència professional a totes les Comunitats Autònomes.

Els àmbits convocats són els següents: Dependència, Condicionament físic, Tractament amb biocides, Bastides tubulars, Formació de formadors i Ioga.

Àmbit Places Descripció
Dependència 2.365 Treball relacionat amb l’atenció a persones en situació de dependència (persones grans i persones amb discapacitat) en l’àmbit sociosanitari tant en institucions socials com en l’atenció domiciliària.
Formació de formadors 264 Treball relacionat amb entitats públiques o privades impartint formació professional per a l’ocupació i realitzant altres accions d’acompanyament i suport a la formació, inclosa la no formal.
Condicionament físic 149 Treball relacionat amb empreses i entitats de serveis esportius ( empreses amb serveis esportius propis, gimnasos, patronats, federacions, clubs…) o empreses de serveis turístics (hotels, càmpings, balnearis).
Ioga 235 Treball en l’àmbit d’activitats de ioga i d’altres serveis relacionats amb el manteniment, la cura corporal i el desenvolupament personal vinculats al sector de l’esport, el lleure, el turisme, la salut i benestar.
Bastides tubulars 10 Treball relacionat amb el sector de la construcció (empreses de bastides i altres estructures tubulars) i d’altres com l’industrial, naval, espectacles…que també utilitzen aquestes estructures.
Biocides 77 Treball relacionat amb empreses de desinfecció, desratització i desinsectació tant en establiments de productes biocides i fitosanitaris com en serveis d’aplicació.
Total 3.100

Quins són els requisits per poder participar a la convocatòria?

Aquesta convocatòria està dirigida a les persones que no van obtenir vacant en la convocatòria de 2013, hauran de complir els requisits de participació:

  • Tenir la nacionalitat espanyola, o haver obtingut el certificat de registre de ciutadania comunitària o la targeta de familiar de ciutadà o ciutadana de la Unió Europea o ser titular d’una autorització de residència o, de residència i treball a Espanya en vigor
  • Tenir 20 anys complerts a la fi del termini de preinscripció.
  • Justificar, almenys 3 anys, amb un mínim de 2.000 hores (250 dies), relacionades amb l’àmbit, en els últims 10 anys, o
  • Justificar, almenys haver cursat 300 hores, en els últims 10 anys abans de realitzar-se la convocatòria.

Calendari previst

Actuació Calendari On
Informació i orientació Maig-Juny-Juliol Punts d’informació i orientaciói www.gencat.cat/acreditat
Termini de confirmació de l’interès en participar Fins el 16 de juny www.gencat.cat/acreditat
Consulta dels resultats de l’Assignació de centre A partir del 2 de juliol www.gencat.cat/acreditatOficina Virtual de Tràmits
Publicació de places vacants A partir del 3 de juliol www.gencat.cat/acreditat
Desenvolupament del procediment A partir de juliol Centre assignat

Per a més informació sobre el procés pots consultar també a la web de l’Acredita’t de la Generalitat de Catalunya.

Es preveu una nova convocatòria aquest any 2015. La informació provisional dels àmbits que es convocarien a l’Acredita’t d’enguany serien:

– Dependència
– Socorrisme
– Fitnes aquàtic
– Condicionament físic
– Ioga
– Guia en el medi natural
– Trasllat sanitari
– Biocides
– Gas
– Instal·lacions elèctriques
– Igualtat
– Instrucció de gossos d’assistència

TAMBÉ ET POT INTERESSAR
SERVEI DE RECONEIXEMENT ACADÈMIC
El servei de reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l’experiència laboral o en activitats socials s’adreça a les persones que vulguin tenir un reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits amb l’experiència laboral o en activitats socials relacionats amb un determinat cicle formatiu.
Més informació aquí.
< 2018 >
Enero
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031