Centre Obert

Serveis de Centre Obert

Els centres oberts són serveis diürns que realitzen una tasca socioeducativa, durant el temps lliure dels infants, adolescents i joves, donant suport, estimulant i potenciant l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat i la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo i compensant les mancances socials de les persones ateses.

Els centres oberts són també, serveis arrelats al territori, que acostumen a ser zones on existeixen un conjunt de problemàtiques i mancances socials i estructurals que els defineixen com a zones vulnerables. En aquest sentit, a més a més, són serveis que promouen l’aplicació practica dels drets dels infants i joves.

Actuen en dos nivells:

  • Acció comunitària, treball amb el medi. Mantenen una forta vinculació amb l’entorn on desenvolupen la seva acció, de manera que tenen una estreta relació amb la realitat física i social que els envolta.
  • Acció socieoducativa, treball amb els infants, adolescents, joves i les seves famílies a través de diferents programes socioeducatius específics.

Estan destinats a infants, adolescents i joves prioritàriament a aquells que es troben en una situació de risc, però que tenen encara capacitat per a canviar aquesta situació, sense haver de sortir del propi entorn. Tot i que els destinataris principals amb els que es treballa són aquests, és desitjable que els centres oberts atenguin altres infants, adolescents i joves del territori , per tal de poder garantir el principi d’ integració i, alhora, fer una tasca realment preventiva en la detecció precoç de les situacions de risc.

Al municipi hi ha dos centres oberts:

Centre Obert Delta Muga: màxim 24 places (2 grups, 2 tardes a la setmana cada grup)

Centre Obert Puigmal: màxim 24 places (2 grups, 2 tardes a la setmana cada grup)

 

 

< 2018 >
Enero
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031