ÀREA DE JOVENTUT

  

 •  
    • Àrea de Joventut

  Actitud compromesa amb el col·lectiu jove

  Des de la l’Àrea de Serveis a la ciutadania i l’Àrea de de Joventut de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es treballa amb un programa global d’intervenció en l’àmbit juvenil, es fa a través de les línies plantejades en un Pla Local de Joventut, de periodicitat anual per tal de contribuir en la millora del dia a dia dels i les joves del municipi.

   Creiem en el treball comunitari, tenim la transversalitat com a eina diària de treball i sobretot el contacte amb el col·lectiu jove  per descobrir plegats quines intervencions s’han de portar a terme, a fi i efecte que les polítiques socials adreçades a joves siguin més efectives. L’experiència ens ha dirigit a utilitzar la dinamització com a fil conductor.

   Per tant, treballem amb la dinamització juvenil com a eina de connexió amb els usuaris, entenem que la dinamització, concebuda com a ingredient imprescindible de la vida d’un poble. Esdevé un fenomen important perquè la seva pràctica contribueix a determinar la qualitat de vida que posteriorment tindran aquestes persones: les castellonines i els castellonins del futur. Es busca actuar en diferents àmbits de la vida del jove i les seves famílies, l’Àrea de Serveis a la Ciutadania busca fer-ho a nivell transversal, des de la infància o a nivell escolar i anar acompanyant a les persones durant les diferents etapes de la seva vida i l’Àrea de Joventut, reforça, òbviament, l’etapa des de que l’infant passa de l’escola a l’Institut i segueix fins que entra a l’etapa adulta.

   

  Què ofereix l’Àrea de Joventut ?

  Des de l’Àrea de Joventut es pretén organitzar, donar suport i col·laborar -en la mesura que ens sigui possible- en els programes, projectes i serveis que es descriuen en el Pla Local de Joventut 2012/15de Castelló d’Empúries. Tots ells es poden desglossar en 9 eixos bàsics i estan distribuïts en 2 dimensions:(Dimensió individual i comunitària) i en 2 línies d’actuació:

   Emancipació

  Eixos:

    • educació

    • cultural

    • treball.

    • habitatge.

    • promoció de la salut

    • cohesió social.

  Particitació

  Eixos:

    • interlocució

    • associacionisme

    • foment de la participació

   

   Destinataris

  Els destinataris del projecte són els mateixos infants i joves (d’entre 3 a 30 anys), però de retruc també, tot el teixit social que els envolta: famílies, ciutadants, entitats…. l’ objectiu consisteix a dinamitzar aquest col·lectiu, aconseguint que aquests ciutadans participin de l’acció, des del disseny a l’execució. Ho fem amb els programes, amb els projectes i amb els serveis, i que entenguin el que la societat els demana i aportin la seva col·laboració.

   S’entén doncs que les actuacions proposades són cosa de tots i per a tots, que han de ser assumides -i en bona part realitzades- pels mateixos destinataris. Des del punt de vista de l’Àrea de Joventut, el que es busca és el desenvolupament integral dels joves. Aquest desenvolupament s’aconsegueix, no quan aquest és aportat des de fora (introducció de tecnologia, importació de recursos, aportació econòmica i humana, etc.), Aquest és un tipus de desenvolupament endogen, perquè pretenem que tingui lloc des de dins mateix del col·lectiu jove.

   Estem convençuts que aquest és un model de desenvolupament que com que s’obtindrà a partir del que és espontani i del que es dóna, naturalment generarà riquesa i progrés personal i social.

   

 

< 2018 >
Enero
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031