Punt d’Informació Juvenil

 

 • Punt d’Informació Juvenil

 

El Punt d´Informació Juvenil

Dins l’Espai jove existeix el servei del Punt d´Informació Juvenil, aquest és el centre de documentació, informació i dinamització juvenil.

Treballa amb la voluntat  d’informar i assessorar el col·lectiu jove del municipi, per tal que els seus usuaris arribin a satisfer les seves necessitats i donar resposta a determinades i inquietuds.

el Punt d’Informació Juvenil pot  ser un bon recurs davant els dubtes i incerteses que tenen els joves, pot donar-los un cop de mà en tots aquells dubtes que es plantegin. S’ha de tenir en compte que en els P.I.J. hi ha moltíssima informació alhora d’orientar els joves sobre qualsevol tema d’interès juvenil. Per tant, el P.I.J. vol ser un primer referent en el procés de recerca d’informació necessària.

 

Els principals objectius que es planteja assolir el Punt d’Informació Juvenil de Castelló d’Empúries són a 2 nivells, gestió de la informació i dinamització dl col·lectiu jove:

 

 • Difondre qualsevol informació interessant pels joves.

 • Arribar al nombre més elevat possible de joves, posant un èmfasi especial en aquells col·lectius menys informats i en els que tenen més dificultats per accedir a la informació.

 • Desenvolupar una gestió i un servei de qualitat tècnica que satisfaci als joves, amb la finalitat d’esdevenir un servei eficaç i útil.

 • Ser un referent pels joves alhora de copsar inquietuds i portar a terme -en la mesura que ens sigui possible- tot allò que els joves, proposin.

 • Treballar de manera conjunta amb qualsevol jove, entitat o colla que tingui ganes d’organitzar qualsevol activitat que serveixi per dinamitzar el nostre territori.

 • Actuar com a línia directe amb el Regidor de Joventut i millorar la interlocució entre joves i administració.

 • Oferir un espai d’auto consulta per internet, via wifii o internet gratuït.

 • Fer d’altaveu a les propostes d’interès al col·lectiu.

 • Actuacions directes als centres d’educació secundària. Exposicions, xerrades, dinamitzacions, teatre…

   

Oferim informació i orientació professional personalitzada, a través d’internet o a través de la modalitat de lliure consulta, als usuaris que ens visitin per tal de resoldre interrogants referent a un munt d’àrees temàtiques directament relacionades amb el món juvenil: ensenyament reglat (E.S.O., Batxillerat, Cicles Formatius, accés a la universitat, universitat, etc.), estudiar i treballar a l´estranger, ensenyament no reglat (cursos), cultura i joventut (equipaments i esdeveniments culturals), lleure i esports (activitats, escoles de formació, etc.), natura i medi ambient (parcs naturals, P.N.I.N., excursionisme, itineraris i rutes, etc.), treball i dona, Europa (info-point, institucions i serveis de la U.E., intercanvis juvenils, etc.), habitatge i salut (sexualitat, drogodependències, seguretat viària, etc.), àrea social (associacionisme, voluntariat, O.N.G.’s, minories culturals, 3er. món, etc.), viatgeteca: turisme juvenil a l’Alt Empordà, Catalunya, Espanya, Europa, etc. (transports públics i allotjaments), beques, ajuts i premis, i informació específica de Castelló d´Empúries.

 

ESPAI JOVE

PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL

Convent de Santa Clara C/ Carbonar, 2 17486 de Castelló d’Empúries

Tlf: 972-158643

joventut@castello.cat 

https://ca-es.facebook.com/joves.castello

www.castello.cat

Horari

Dilluns, dimecres i divendres de les 8 a les 15h i de 17 a 20h

Dimarts de 8 a 15h

 

 

< 2017 >
Noviembre
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 • Todo el día
  30/11/2017-28/04/2018

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Horaris de tardor-hivern (01/11/2017 – 31/03/2018) del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de Castelló d’Empúries:

 • 11:27-19:00
  30/11/2017

  VII FÒRUM DE PATRIMONI LITERARI

  30 de novembre de 2017
  “Els papers dels escriptors”
  Biblioteca de Catalunya

  El Fòrum és una iniciativa creada per a compartir experiències, metodologies, resultats i temàtiques comuns entre centres, institucions i estudiosos dedicats a la gestió del patrimoni literari. Al Fòrum de l’any 2014, vam reflexionar sobre la lectura sota aquest epígraf: “Llegir i després, si de cas, escriure”. Vam dedicar el Fòrum de 2015 a “Traduir, la millor manera de llegir”. I l’any 2016 el vam dedicar a “L’art d’escriure”. Enguany reflexionarem junts sobre els “papers” dels escriptors.

  Organitza: Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona.

  Amb el suport de:
  Grup de Recerca de Patrimoni Literari (ILCC-UdG)
  Diputació de Girona
  Institut d’Estudis Catalans
  Institució de les Lletres Catalanes
  AELC
  Ajuntament de Girona
  Ajuntament de Figueres
  Ajuntament de Castelló d’Empúries
  Ministeri de Ciència i Innovació
  Departament d’Economia i Coneixement

  Inscripció gratuïta, a l’adreça  dir.cmaa@udg.edu (aforament limitat).

  Lloc: Biblioteca de Catalunya
  Carrer de l’Hospital, 56 – 08001 Barcelona
  Tel.: +34 93 270 23 00
  www.bnc.cat

  Més informació: dir.cmaa@udg.edu – 972 418 960 –  www.udg.edu/cmaa