Punt d’Informació Juvenil

 

 • Punt d’Informació Juvenil

 

El Punt d´Informació Juvenil

Dins l’Espai jove existeix el servei del Punt d´Informació Juvenil, aquest és el centre de documentació, informació i dinamització juvenil.

Treballa amb la voluntat  d’informar i assessorar el col·lectiu jove del municipi, per tal que els seus usuaris arribin a satisfer les seves necessitats i donar resposta a determinades i inquietuds.

el Punt d’Informació Juvenil pot  ser un bon recurs davant els dubtes i incerteses que tenen els joves, pot donar-los un cop de mà en tots aquells dubtes que es plantegin. S’ha de tenir en compte que en els P.I.J. hi ha moltíssima informació alhora d’orientar els joves sobre qualsevol tema d’interès juvenil. Per tant, el P.I.J. vol ser un primer referent en el procés de recerca d’informació necessària.

 

Els principals objectius que es planteja assolir el Punt d’Informació Juvenil de Castelló d’Empúries són a 2 nivells, gestió de la informació i dinamització dl col·lectiu jove:

 

 • Difondre qualsevol informació interessant pels joves.

 • Arribar al nombre més elevat possible de joves, posant un èmfasi especial en aquells col·lectius menys informats i en els que tenen més dificultats per accedir a la informació.

 • Desenvolupar una gestió i un servei de qualitat tècnica que satisfaci als joves, amb la finalitat d’esdevenir un servei eficaç i útil.

 • Ser un referent pels joves alhora de copsar inquietuds i portar a terme -en la mesura que ens sigui possible- tot allò que els joves, proposin.

 • Treballar de manera conjunta amb qualsevol jove, entitat o colla que tingui ganes d’organitzar qualsevol activitat que serveixi per dinamitzar el nostre territori.

 • Actuar com a línia directe amb el Regidor de Joventut i millorar la interlocució entre joves i administració.

 • Oferir un espai d’auto consulta per internet, via wifii o internet gratuït.

 • Fer d’altaveu a les propostes d’interès al col·lectiu.

 • Actuacions directes als centres d’educació secundària. Exposicions, xerrades, dinamitzacions, teatre…

   

Oferim informació i orientació professional personalitzada, a través d’internet o a través de la modalitat de lliure consulta, als usuaris que ens visitin per tal de resoldre interrogants referent a un munt d’àrees temàtiques directament relacionades amb el món juvenil: ensenyament reglat (E.S.O., Batxillerat, Cicles Formatius, accés a la universitat, universitat, etc.), estudiar i treballar a l´estranger, ensenyament no reglat (cursos), cultura i joventut (equipaments i esdeveniments culturals), lleure i esports (activitats, escoles de formació, etc.), natura i medi ambient (parcs naturals, P.N.I.N., excursionisme, itineraris i rutes, etc.), treball i dona, Europa (info-point, institucions i serveis de la U.E., intercanvis juvenils, etc.), habitatge i salut (sexualitat, drogodependències, seguretat viària, etc.), àrea social (associacionisme, voluntariat, O.N.G.’s, minories culturals, 3er. món, etc.), viatgeteca: turisme juvenil a l’Alt Empordà, Catalunya, Espanya, Europa, etc. (transports públics i allotjaments), beques, ajuts i premis, i informació específica de Castelló d´Empúries.

 

ESPAI JOVE

PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL

Convent de Santa Clara C/ Carbonar, 2 17486 de Castelló d’Empúries

Tlf: 972-158643

joventut@castello.cat 

https://ca-es.facebook.com/joves.castello

www.castello.cat

Horari

Dilluns, dimecres i divendres de les 8 a les 15h i de 17 a 20h

Dimarts de 8 a 15h

 

 

< 2018 >
Enero
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031