S’inaugura l’exposició “Recorregut fotogràfic dels primers anys d’Empuriabrava” en motiu dels 50 anys de la marina

El divendres 1 de desembre, a les sis de la tarda, s’inaugurarà l’exposició Recorregut fotogràfic dels primers anys d’Empuriabrava instal·lada a l’Edifici del Club Nàutic d’Empuriabrava.

L’exposició fa un recorregut fotogràfic als inicis de la urbanització Empuriabrava, la marina residencial més gran d’Europa. La seva construcció va coincidir amb el boom turístic dels anys seixanta i va ser promoguda per l’empresa Eurobrava SA, convertida posteriorment en Ampuriabrava SA. Els promotors de la qual eren Miquel Arpa Batlle, Fernando Vilallonga, Pere Coll, Lluís Carulla, i posteriorment Antonio de Moxó –marquès de Sant Mori-.
L’exposició està formada per onze plafons. La tria de les fotografíes i la seva distribució en els panells explicatius va ser elaborada l’any 1992. Actualment però, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través de l’Arxiu Municipal, ha reeditat l’exposició original, l’ha actualitzada i n’ha revisat els textos. S’han confeccionat un seguit de plafons vinílics que expliquen els orígens de la marina. Els textos apareixen acompanyats d’imatges antigues i fotografies aèries que mostren la construcció de vials, canals i de l’edifici del club nàutic, o també la promoció, el turisme i l’oferta esportiva, entre altres.

Les fotografies i els documents que s’exposen són còpies, provenen de l’arxiu de l’empresa promotora Ampuriabrava SA i de la col·lecció particular del topògraf Francesc Compte Cervera, responsable de dirigir el replanteig de canals i vials entre els anys 1965-1967. Els originals han estat cedits pel seu propietari, Miquel Arpa Vilallonga, fill d’un dels promotors, a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries amb destí a l’Arxiu Municipal. La cessió realitzada per Miquel Arpa a l’ajuntament està formada per 890 fotografies, 246 diapositives, 27 pel·lícules de 35 mm i altra documentació relativa a la promoció de la urbanització.

L’exposició que serà permanent, situada al primer pis del Edifici del Club Nàutic, estarà oberta de dilluns a divendres de 8 del matí a 22h i els caps de setmana i festius de 9 a 14h.

Veure noticies anteriors
< 2018 >
Febrero
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728