Una conferència de Josep Maria Gironella sobre el convent de Sant Domènec obrirà avui el XXVII Festival Terra de Trobadors

La conferència inaugural del festival tindrà lloc a les 18 h a la Sala Gòtica de l’Ajuntament.

Avui divendres 8 de setembre de 2017, a les 18 h a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries tindrà lloc l’acte inaugural del XXVII Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries amb la conferència “El convent de Sant Domènec, panteó dels comtes d’Empúries”, que anirà a càrrec de l’historiador castelloní Josep Maria Gironella i Granés, Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona (UB). La conferència és la primera del Cicle de Conferències “Miquel Pujol Canelles” organitzat pel Centre d’Estudis Trobadorescos de Castelló d’Empúries i la Universitat de Girona.

Josep Maria Gironella i Granés (Castelló d’Empúries, 1978) és llicenciat en història per la Universitat de Girona i Doctor en història medieval per la Universitat de Barcelona. Les seves primeres recerques s’han centrat sobretot en l’activitat molinera a les terres empordaneses durant el període baix medieval, tot i que també està interessat en altres sectors com l’agropecuari i el saliner. És autor també de nombrosos articles i treballs d’investigació sobre diversos aspectes del període medieval de Castelló d’Empúries, com per exemple sobre la sinagoga jueva del puig Mercadal o la construcció de la Basílica de Santa Maria.

Ha dedicat i publicat la seva tesi doctoral a l’estudi sobre Els molins i les salines de Castelló d’Empúries al segle XIV (UB, 2013) presentada a Castelló d’Empúries el desembre de 2014, i ha participat també en la monografia del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona sobre La construcció del palau del comte Enric II a Castelló d’Empúries, que va ser presentada l’any 2016 a Castelló d’Empúries.

En acabar la conferència inaugural, a les 19 h la Dra. Miriam Cabré de la Universitat de Girona presentarà el número 16 de la revista Mot so razo del Centre d’Estudis Trobadorescos i de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona. L’assistència a tots aquest actes tenen reconeixement de crèdits de lliure elecció per part de la Universitat de Girona.

Veure noticies anteriors
Etiquetado con: , , , , ,
< 2018 >
Enero
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031