“VE DE GUST” Un projecte pioner que neix a Castelló d’Empúries

El projecte “ve de gust”, que comença avui 5 d’octubre, és un servei de menjar a domicili pensat per a assegurar una dieta sana i equilibrada, principalment a persones grans, soles i que presenten problemes d’autonomia.

Aquest servei és una iniciativa conjunta entre el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, la residència Toribi Duran i l’Associació El Tamariu. Aquesta coordinació permet una complementarietat idònia per portar a terme el servei, ja que cadascun dels agents implicats realitzem una part imprescindible del servei; l’Ajuntament deriva i fa els seguiments del usuaris del servei, El Tamariu fa el repartiment i l’observació diària de l’estat dels usuaris i el Toribi Durant fa el disseny, l’elaboració i supervisió dels menús.

El servei “ve de gust” ha estat pensat per aportar múltiples beneficis des de diversos punts de vista; del benestar personal, assistencial, salut, ocupacional i comunitària. Els usuaris del servei estaran tots derivats de serveis socials del municipi on es valorarà la situació socioeconòmica de cada persona.

Els usuaris poden utilitzar el servei en tres modalitats; l’usuari paga íntegrament els menús (6 €/menú), l’usuari és beneficiari d’un copagament i només ha de pagar la meitat del menú i, com a darrera opció, l’usuari té el menú subvencionat el 100%. Aquesta valoració sempre es farà des de serveis socials.

El transport d’aquests menús, que l’efectua El Tamariu, el subvenciona íntegrament l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Veure noticies anteriors
< 2018 >
Enero
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031