Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

8 de març, Dia Internacional de les Dones

Des del departament de Benestar Social i famílies  de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries tenim com a prioritat el foment de les polítiques i el desenvolupament d’accions per a la igualtat de gènere amb la finalitat d’erradicar les actituds masclistes.

Un any més,  pel dia 8 de març, dia internacional de les dones, s’han organitzat una sèrie d’actes en clau de gènere. Una de les novetats d’enguany és que s’ha volgut portar a terme una programació dirigida al públic familiar amb la finalitat de fer extensiva la sensibilització en la igualtat de gènere. Per aconseguir-ho s’ha convidat als i les alumnes de les escoles i instituts del municipi perquè ens acompanyin en aquest dia per reflexionar sobre el tema.  Per això se’ls farà arribar un fulletó a les escoles amb un resum dels actes que es faran aquest dia.

Un dels espectacles dels que podrem gaudir és el de  la pallassa Bleda que porta per títol “Tu Turu Tut La princesa” on desmunta tots els mites de la pretesa feminitat de la dona per tal de fer evident l’aposta per l’equitat de la dona.

Un any més també comptarem amb  la Companyia El Paller i els Mals Endreços reivindicant amb clau d’humor la figura de la dona i les múltiples feminitats amb la seva proposta “Una dama, dues dames”.

Els actes del dia de la dona començaran amb la lectura d’un manifest per part de les regidores de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.  La celebració es portarà a terme a partir de les 11.30 h a l’Ecomuseu Farinera que també farà matinal de portes obertes sumant-se a la commemoració d’aquest dia.