Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A partir del 8 de juny es podrà demanar el Bo Lloguer Jove

El jovent català podrà sol·licitar 250 euros al mes de bo jove destinats al lloguer, a partir del 8 de juny.

Des del Departament de Drets Socials i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’obrirà el termini per a sol·licitar la subvenció del bo jove del lloguer. La iniciativa té l’objectiu de facilitar el gaudi d’un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d’ús a les persones joves, amb escassos mitjans econòmics. Així, el termini per sol·licitar-la s’inicia el dia 8 de juny a les 9 hores i es tancarà el dia 17 de juny a les 17 hores.

D’una banda, per a poder sol·licitar el bo jove, s’ha de ser titular del contracte de lloguer; tenir entre 18 i 35 anys; i no tenir ingressos superiors a 24.301,57 euros bruts anuals. D’altra banda, pot optar a l’ajut el jovent que pagui un màxim de 650 euros mensuals de lloguer per al seu habitatge, i també, aquelles persones que paguin 350 euros al mes per al lloguer d’una habitació. La subvenció es podrà tramitar a través d’internet o amb el suport de l’oficina local d’habitatge, situada a l’Espai Alberes (telèfon 972455132).

El bo jove es concedirà per ordre de sol·licitud fins que s’acabi el pressupost. El jovent beneficiari rebrà l’ajuda de l’any 2022 amb efecte retroactiu des del mes de gener. Es preveu que es començarà a fer efectiu el pagament de la bonificació, a les persones que se’ls concedeixi, després de l’estiu.