Botó vermell. Un sol toc per demanar ajut a la Policia Local

LogoPoliciaEs tracta d’una aplicació per a mòbils que permet avisar la Policia Local en cas d’emergència, està pensada especialment per a comerços, masies i habitatges aïllats

Si hi esteu interessats poseu-vos en contacte amb la Policia Local, bé via telèfon 972451010 o bé via mail: policia@castello.cat. En cas que sigui per telèfon ha de ser de dilluns a divendres de 08:00 a 14:00 h.

El botó vermell, una eina de seguretat en cas d’emergència

En un exemple més de la clara vocació de servei a la ciutadania, la Policia Local de Castelló d’Empúries incorpora un nou sistema de seguretat ciutadana pensat sobretot pels comerços, però que pot ser igual d’efectiu per les masies i altres habitatges aïllats del nostre terme municipal.

Es tracta d’un sistema d’alarma silenciosa que s’instal·la als telèfons mòbils intel·ligents (smartphones) amb sistema operatiu Android i que està sincronitzat amb l’actual programa de gestió policial “DRAG”, que utilitza la Policia Local de Castelló d’Empúries. Una eina que no tindrà cap cost econòmic ni per a l’Ajuntament ni per als usuaris i usuàries del servei.

Aquesta aplicació permet que, amb un únic toc a la pantalla tàctil del telèfon mòbil, una persona que prèviament s’hagi donat d’alta al servei pugui avisar la Policia Local d’una situació d’emergència. Aquesta alerta arriba immediatament a les dependències policials i s’activa una dotació policial perquè es desplaci al lloc on està ubicada la botiga o habitatge. Les claus d’aquest nou sistema radiquen en la seva discreció i la simplicitat del seu ús (un botó vermell a la pantalla), que fan que la comunicació d’un incident sigui immediata, estalviant el temps que suposa realitzar una trucada telefònica convencional.

Com s’instal·la aquesta aplicació?

Totes aquelles persones que vulguin poder fer ús d’aquesta aplicació cal que sol•licitin l’alta del servei “Botó Vermell” a través del formulari que trobareu aquí. Un cop rebuda l’alta, la patrulla de barri visitarà el comerç o masia per tal de realitzar una verificació física de les dades i el comerciant signarà les condicions d’ús del servei. Així mateix, els agents de la Policia Local explicaran a la persona interessada el detall del funcionament del servei i es realitzarà una prova per tal d’assegurar-se que funciona correctament.

Formulari