Concert musical i lectura poètica de Carles Fages de Climent a càrrec de l’ensemble Clustrobar Antoni Madueño, aquest dissabte 13 d’octubre a les 18 h a la Casa Fages de Climent, en el marc de l’Any Fages de Climent

Amb motiu de l’Any Fages de Climent 2018 i en el marc també de les Jornades Europees del Patrimoni i de la XI Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries, el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV ha organitzat per aquest dissabte 13 d’octubre, a les 18 h de la tarda i a la Casa Fages de Climent de la vila, un concert musical i lectura poètica de textos de Carles Fages de Climent a càrrec d’Antoni Madueño, de l’ensemble Clustrobar.

Antoni Madueño és un artista de formació i activitat eclèctica, musicòleg i intèrpret dedicat al repertori medieval. Les seves actuacions conjuguen la pràctica musical amb escenografies que recreen espais onírics de reflexió i sentiment. També imparteix conferències en institucions acadèmiques i universitats, il·lustrades amb l’exposició d’instruments de corda i la interpretació de música medieval.

Madueño és deixeble del tenor Josep Benet, i es va formar en cant i en música medieval amb Jordi Noguera i Antoni Rossell. Llicenciat en Filosofia, té també un doctorat en Musicologia especialitzat en música profana medieval. S’ha dedicat a la investigació del repertori trobadoresc i a l’organologia medieval, especialment a la construcció d’instruments de corda que utilitza als seus concerts. Durant la seva trajectòria musical ha actuat amb diverses formacions vocals i instrumentals i també realitza col·laboracions habitualment amb d’altres artistes d’àmbits com ara la dansa, la poesia, les arts plàstiques, i amb d’altres intèrprets de música medieval.

Des de 2015 dirigeix el projecte Despertant instruments adormits, de construcció de rèpliques dels instruments musicals de la Portalada de Ripoll. Es tracta d’una iniciativa que inclou concerts de gran format, amb les músiques del Scriptorium de Ripoll, i d’una exposició coproduïda pel Museu de la Música de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic i el MNAC, que estan representant arreu la Candidatura UNESCO de la Portalada de Ripoll.

Ha rebut l’encàrrec de l’Agència Catalana de Patrimoni (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) per crear i dirigir el festival La Ciutat Perduda, al Conjunt Patrimonial d’Olèrdola, la primera edició del qual ha tingut lloc en agost de 2016. Recentment ha enregistrat i presentat el seu primer àlbum “De metamorfosi i viatges” per al segell Trob’art, sota la direcció de Gérard Zuchetto. Durant els darrers anys ha participat, col·laborat i actuat diverses vegades com a artista i com a músic a la XI Ruta de l’Art, al Festival Terra de Trobadors i a la Jornada Europea de la Cultura Jueva de Castelló d’Empúries, especialment a través del Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries.

El concert d’aquest dissabte 13 d’octubre a les 18 h de la tarda a la Casa Fages de Climent (al carrer Sabater d’Ordis, 8) de Castelló d’Empúries, amb entrada gratuïta, s’emmarca dins la programació oficial de l’Any Fages de Climent 2018, amb el suport de la Diputació de Girona i de la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Més informació al tel. 972 25 08 59.

Veure noticies anteriors
Etiquetado con: , , , , , , ,
< 2018 >
Octubre
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526
 • Todo el día
  26/10/2018-24/02/2019

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

 • 11:00 -12:30
  26/10/2018

  Carrer Sant Francesc, 1, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

  Carrer Sant Francesc, 1, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

  En el marc de l’exposició temporal “La fotografia de Cintet Rifà Anglada. Una mirada etnogràfica (1900-1930)” que es pot visitar a l’Ecomuseu-Farinera des del dia 20 d’octubre fins el 9 de desembre; el museu juntament amb l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries i el departament de Benestar Social de l’Ajuntament ens proposen una activitat d’identificació de fotografies. El taller, que tindrà lloc el divendres 26 d’octubre a les 11 del matí a la sala del blat de l’Ecomuseu-Farinera, consistirà en la projecció d’una selecció de fotografies antigues del fons de l’Arxiu municipal i un audiovisual dels anys  trenta. Els assistents podran ajudar a identificar les imatges que es vagin projectant,  ja sigui indicant el nom de les persones que hi apareguin, els llocs,  les tasques que estan desenvolupant o les anècdotes que puguin recordar.

  Les fotografies escollides en aquesta edició fan referència a la vida i a les tasques agroramaderes de Castelló d’Empúries des de principis del segle XX fins a mitjans dels anys 60. La majoria d’aquestes fotografies han estat cedides per particulars i ara formen part del patrimoni documental de la vila.

  Aprofitant que el dia 27 d’octubre és el dia Mundial del Patrimoni Audiovisual es passarà una cinta dels anys 30 del segle XX que posteriorment Jaume Canet Caussa va editar amb el títol de “Castelló dels nostres avis”.

  En finalitzar l’activitat, es podrà visitar l’exposició temporal de fotografies de Cintet Rifà (Manlleu 1879 – Barcelona 1938), que esdevenen un valuós document etnohistòric que ens descriu amb molt dinamisme les feines i la vida quotidiana en un entorn rural. Aquesta exposició ha estat produïda pel Museu del Ter i ha itinerant per diverses poblacions catalanes com Barcelona o Torelló. Ara la podem gaudir a Castelló d’Empúries.

 • 11:00 -13:00
  26/10/2018

  Carrer Sant Francesc, 1, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

  Carrer Sant Francesc, 1, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

  En paral•lel a l’exposició: La fotografia de Cintet Rifà i Anglada. Una mirada etnogràfica 1900-1930 i en col•laboració amb l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries, s’organitzarà una activitat en format taller que serà una trobada per ajudar a identificar i posar en valor fotografies de contingut etnogràfic dels fons privats dels ciutadans castellonins.

  Hora: 11h

  Lloc: Sala blat de l’Ecomuseu-Farinera

  Activitat gratuïta i oberta a tots els veïns i veïnes

  Organitza: Ecomuseu-Farinera, Arxiu municipal i Àrea Benestar i Família de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries

 • 19:30 -20:30
  26/10/2018

  Club de Còmic. Comentarem “Escapar” de Guy Delisle.

  Tenim exemplars a la vostra disposició a la biblioteca.

 • 20:00 -21:00
  26/10/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

2728
293031