Concert musical i lectura poètica de Carles Fages de Climent a càrrec de l’ensemble Clustrobar Antoni Madueño, aquest dissabte 13 d’octubre a les 18 h a la Casa Fages de Climent, en el marc de l’Any Fages de Climent

Amb motiu de l’Any Fages de Climent 2018 i en el marc també de les Jornades Europees del Patrimoni i de la XI Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries, el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV ha organitzat per aquest dissabte 13 d’octubre, a les 18 h de la tarda i a la Casa Fages de Climent de la vila, un concert musical i lectura poètica de textos de Carles Fages de Climent a càrrec d’Antoni Madueño, de l’ensemble Clustrobar.

Antoni Madueño és un artista de formació i activitat eclèctica, musicòleg i intèrpret dedicat al repertori medieval. Les seves actuacions conjuguen la pràctica musical amb escenografies que recreen espais onírics de reflexió i sentiment. També imparteix conferències en institucions acadèmiques i universitats, il·lustrades amb l’exposició d’instruments de corda i la interpretació de música medieval.

Madueño és deixeble del tenor Josep Benet, i es va formar en cant i en música medieval amb Jordi Noguera i Antoni Rossell. Llicenciat en Filosofia, té també un doctorat en Musicologia especialitzat en música profana medieval. S’ha dedicat a la investigació del repertori trobadoresc i a l’organologia medieval, especialment a la construcció d’instruments de corda que utilitza als seus concerts. Durant la seva trajectòria musical ha actuat amb diverses formacions vocals i instrumentals i també realitza col·laboracions habitualment amb d’altres artistes d’àmbits com ara la dansa, la poesia, les arts plàstiques, i amb d’altres intèrprets de música medieval.

Des de 2015 dirigeix el projecte Despertant instruments adormits, de construcció de rèpliques dels instruments musicals de la Portalada de Ripoll. Es tracta d’una iniciativa que inclou concerts de gran format, amb les músiques del Scriptorium de Ripoll, i d’una exposició coproduïda pel Museu de la Música de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic i el MNAC, que estan representant arreu la Candidatura UNESCO de la Portalada de Ripoll.

Ha rebut l’encàrrec de l’Agència Catalana de Patrimoni (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) per crear i dirigir el festival La Ciutat Perduda, al Conjunt Patrimonial d’Olèrdola, la primera edició del qual ha tingut lloc en agost de 2016. Recentment ha enregistrat i presentat el seu primer àlbum “De metamorfosi i viatges” per al segell Trob’art, sota la direcció de Gérard Zuchetto. Durant els darrers anys ha participat, col·laborat i actuat diverses vegades com a artista i com a músic a la XI Ruta de l’Art, al Festival Terra de Trobadors i a la Jornada Europea de la Cultura Jueva de Castelló d’Empúries, especialment a través del Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries.

El concert d’aquest dissabte 13 d’octubre a les 18 h de la tarda a la Casa Fages de Climent (al carrer Sabater d’Ordis, 8) de Castelló d’Empúries, amb entrada gratuïta, s’emmarca dins la programació oficial de l’Any Fages de Climent 2018, amb el suport de la Diputació de Girona i de la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Més informació al tel. 972 25 08 59.

Etiquetat amb: , , , , , , ,