Conferència “Catalunya en la crisi europea (1931-1939)”, a càrrec de l’historiador Arnau Gonzalez Vilalta.

S’acosta la tardor i ja estem preparant noves activitats des de la biblioteca:

Us proposen una xerrada per a conèixer més a fons un període de la nostra històrica.  Arnau Gonzalez Vilalta, que és professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona i comissari de l’exposició produïda per Memorial Democràtic ‘Une Catalogne Indépendant? Geopolítica i Guerra Civil (1936-1939)”,  ens exposarà una nova visió d’aquesta etapa que va viure Catalunya.

La conferència tindrà lloc divendres 14 de setembre a les 19,30 h, a la mateixa Biblioteca.

Si hi ha un període històric en el qual la història de Catalunya podria haver patit canvis radicals és la Guerra Civil. En una Europa i un món convuls, on res era estable, ni les fronteres ni els sistemes econòmics o polítics, la qüestió catalana va ocupar un espai remarcable. Els diferents governs del món varen estar especialment atents a tot el que passava a Catalunya.

L’historiador Arnau Gonzalez és especialista en aquest àmbit: autor d’una quinzena de llibres sobre el període republicà espanyol, la Catalunya d’entreguerres, el nacionalisme català i la diplomàcia Europea. Per esmentar només alguns dels seus títols Els Diputats catalans a les Corts republicanes: 1933-1939 (Abadia de Montserrat, 2009),  quan Catalunya preocupava a Europa: diplomàcia i premsa internacional durant la Guerra Civil (Base, 2014), coautor juntament amb Mercè Morales de Lluís Companys una vida en imatges 1882-1940: 75è aniversari de la seva mort(Base, 2015)i coautor també de Tumulto: meditacions sobre l’octubre català (Gregal, 2017), entre d’altres.

Després de la Diada Nacional de Catalunya,  pensen que és un bon moment per conèixer una mica més a fons el nostre passat.