Conferència “‘Somni de cap de Creus’ de Carles Fages de Climent” a càrrec de Nil Ventós, el dissabte 11 d’agost a les 12 h

Aquest dissabte 11 d’agost a les 12 h del migdia a la Capella de Santa Clara tindrà lloc la conferència “Somni de cap de Creus de Carles Fages de Climent” a càrrec de Nil Ventós, en el marc de la Festa Major de Sant Llorenç i de l’Any Fages de Climent 2018.

Nil Ventós Corominas (Port de la Selva, 1989), va estudiar Periodisme a la Universitat de Navarra. Les seves primeres experiències periodístiques van ser al setmanari L’Empordà i a La Vanguardia, però al diari on ha desplegat més la seva feina ha sigut el Noticias de Gipuzkoa com a redactor cultural. A més, ha publicat un pròleg en el llibre Ciset i una cuina vora; Escritos en las paredes; i més recentment ha publicat el llibre Camins de Ronda de la Costa Brava. Actualment està realitzant la seva tesi doctoral sobre l’obra “Somni de cap de Creus” de Carles Fages de Climent a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Somni de cap de Creus és un extens poema de Carles Fages de Climent (Figueres, 1902-1968), publicat postumament el 2003 per l’editorial Quaderns Crema. Integrat per divuit cants, obertura, coda i epíleg, recrea el trànsit des del paganisme difús de l’Empordà grecollatí al cristianisme que basteix esglésies damunt els fonaments dels antics temples pagans. Inclou la conegudissima Oració al Crist de la Tramuntana.

La conferència s’emmarca en el programa d’actes de l’Any Carles Fages de Climent 2018, amb motiu dels cinquanta anys de la mort de l’escriptor empordanès, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngles Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona.

Etiquetat amb: , , ,