Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Castelló d’Empúries rep donacions de mascaretes de protecció de pantalla per a professionals i centres assistencials que ho necessiten

D’ençà de les demandes de mascaretes a causa de la falta de material adequat en centres assistencials com el CAP, diverses persones s’han posat en contacte amb  l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ja sigui responent a la crida de voluntariat o per oferir altres tipus de col·laboració. És el cas de Fernando Wenzke un veí d’Empuriabrava que  té una empresa de disseny i producció de plàstics i que utilitza maquinària d’impressió 3D. Veient la situació i aprofitant la baixada de producció de material i dissenys pels negocis de la zona, van decidir ajudar fabricant pantalles protectores pels serveis sanitaris i tots els professionals que estan en contacte amb població de risc.

 Segons explica Wenkle,  “Vam començar mirant els projectes de Coronamakers per unir-nos a ells i volíem fer tant pantalles com respiradors i qualsevol altre producte que fos necessari, però vam veure que el tema de les vàlvules venturi encara trigaria temps a homologar-se i vam centrar la producció en les pantalles amb un model homologat i aprovat pel servei sanitari de la República Txeca”.  

La idea principal era fer una donació per a ajudar, però la demanda està sent tant gran que s’han vist obligats a demanar ajuda amb filament i pantalles ja que econòmicament no poden donar abast a la demanda. Actualment les seves màquines han estat treballant 24 hores 7 dies a la setmana per produir 120 pantalles completes, de les quals se n’han repartit 77 al CAP de Roses, 25 unitats a la Residència Toribi Duran i la resta a l’hospital Josep Trueta de Girona. 

També fan una crida a aquelles persones que tinguin una impressora 3D aturada a casa i es vulguin unir al projecte o els la vulguin cedir. D’aquesta manera  podrien augmentar la producció ja que en aquests moments hi ha molta demanda.  

Una altra de les donacions de mascaretes de protecció de pantalla l’ha fet l’empresa Samar’t situada a Vilafant. L’empresa es dedica a la fabricació de plaques de matrícula i de senyalització, entre d’altres productes. Després de  la petició del CAP per aconseguir material de protecció des de la Policia Local se’ls va contactar. L’empresa ja n’havia començat la producció per l’Hospital de Figueres i els Mossos d’Esquadra així que també es van oferir fabricar-ne de forma desinteressada.  Avui han entregat 129 mascaretes que s’han repartit entre la Policia Local i la Residència Toribi Duran. 

Les residències per a gent gran necessiten mesures de seguretat extraordinària doncs les persones que viuen en aquest tipus de centres es troben en situació de vulnerabilitat davant la infecció de la Covid-19. Per aquesta raó part de  les primeres donacions de mascaretes de visera han anat destinades a aquest centre, doncs s’intenta que els seus professionals puguin treballar de forma segura i per tant, que no els falti material de protecció. 

A part d’aquestes dues col·laboracions hi ha hagut altres ciutadans que s’han ofert. L’Ajuntament de Castelló d’Empúries vol agrair a tothom les seves aportacions gràcies a les quals  es poden anar abastint tots aquells professionals i centres que ho necessiten.  És molt important en moments com aquest obtenir una resposta tan positiva per part de la ciutadania.