Dues noves vides salvades amb els desfibril·ladors d’ús públic

Agents de la Policia Local de Castelló d’Empúries han salvat la vida a dues persones, en pocs dies de diferència, que havien patit aturada cardíaca al carrer.

Els fets han succeït aquest dimarts 18 i el dijous 13 de setembre.

Els agents van practicar maniobres de reanimació i van aplicar els desfibril·ladors externs automàtics, cedits per Dipsalut, que sempre duen dins els vehicles. La seva intervenció ha permès recuperar ambdues víctimes. Posteriorment, el personal del Sistema d’Emergències Mèdiques les van estabilitzar i traslladat a l’hospital en helicòpter medicalitzat.

Amb aquesta ja són 44 les persones que s’ha recuperat gràcies als desfibril·ladors d’ús públic de la xarxa del “Girona, territori cardioprotegit”.

Majoritàriament, els aparells han estat utilitzats per agents de les policies locals i efectius d’altres cossos d’emergències de la demarcació.

En total, els municipis gironins compten amb 783 desfibril·ladors cedits per Dipsalut. Els cossos de primera resposta en duen dins els seus vehicles i també n’hi ha de disponibles a l’espai públic, a places, carrers i façanes d’equipaments.

A aquests aparells cal sumar-hi la cinquantena de desfibril·ladors que se cedeixen de manera temporal a ajuntaments i entitats per a cardioprotegir activitats considerades de risc.