El concert “Lo Gaiter de La Muga” amb música d’Amadeu Casas homenatja Carles Fages de Climent, el diumenge 11 de novembre a les 18 h a la Sala Municipal

Castelló d’Empúries acollirà el diumenge 11 de novembre de 2018, a les 18 h de la tarda i a la Sala Municipal de Castelló d’Empúries, el concert “Lo Gaiter de La Muga”, amb música d’Amadeu Casas i poemes de Carles Fages de Climent, en el marc dels actes de la commemoració de l’Any Fages de Climent 2018 organitzats per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Lo Gaiter de la Muga és un treball musicalment potent amb una gran diversitat de matisos i instruments diversos, amb l’objectiu de donar la màxima rellevància als textos treballats. El resultat final, és el filtratge de les diferents influències musicals d’aquest músic barceloní, partint del Blues, passant pel Jazz, Rock, etc.

Per dur a terme el projecte, Casas ha comptat tant amb els seus col·laboradors habituals com amb alguna col·laboració especial: el poeta Enric Casassas, devot admirador d’en Fages, Quico Pi de la Serra, Elena Gadel, Pep Pascual, Pol Farell, Pascal Comelade, Toni Pagès i Matías Míguez. Les il·lustracions i disseny del CD són obra de Berto Martínez, un dels millors il·lustradors actuals a casa nostra.

Amadeu Casas és llicenciat en Belles Arts (UB). La seva passió per les cordes però, ha situat a aquest guitarrista, cantant i compositor barceloní, en un destacat lloc dins l’escena catalana. Amb una dilatada trajectòria dins del terreny del Blues, Amadeu Casas ha participat en els projectes més ambiciosos del Blues a casa nostra, sent membre fundador de grups de provat prestigi com: Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company o Tandoori LeNoir.

Al marge de les col·laboracions discogràfiques i diferents projectes en els quals ha participat, Amadeu Casas compta amb vuit treballs discogràfics: Blues a go-go, Estrictament Personal, Strollin’ Band, Blue Machine, Matèria Orgànica, Lo Gaiter de la Muga, ‘SET’ i The King is Gone. En aprofundir en l’estudi de l’obra d’en Carles Fages de Climent, Amadeu Casas es va sorprendre que mentre que a l’Empordà el poeta és prou conegut i sovint proper, a la resta de Catalunya el seu coneixement està pràcticament reservat als erudits i estudiosos.

En llegir els seus poemes i observar que és el gran desconegut de la literatura catalana i sovint oblidat a les antologies, va considerar que musicar-lo seria un acte d’agraïment cap al poeta i, des de la seva modesta aportació, amb aquest projecte, potser podria donar-li una certa difusió a Catalunya i fora.

Com a músic i compositor, des de fa molt temps, Amadeu Casas tenia en ment el projecte de musicar l’obra d’un poeta català. No obstant això, fins que no va conèixer l’obra d’en Carles Fages de Climent, aquest músic barceloní no s’havia identificat de forma tan personal amb cap altre poeta.

La trobada amb l’obra de Carles Fages de Climent es va produir gràcies a una adaptació que en Quico Pi de la Serra (amb qui Casas treballa habitualment i li produeix també els seus treballs discogràfics) va fer dels seus epigrames Tramuntana epigramàtica. La presentació oficial de l’àlbum Lo Gaiter de La Muga es fa fer a la casa pairal del poeta a Castelló d’Empúries el dia 10 de juliol de 2013.

El concert musical serà d’entrada gratuïta i comptarà amb la participació d’Amadeu Casas, en la veu i guitarra, així com també dels músics i intèrprets Erxart Casas (guitarra i veu), Matías Míguez (baix elèctric), Gabriel Mastronardi (teclats) i Salvador Toscano (bateria i percussió), i compta amb la col·laboració i el suport de la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i de la Diputació de Girona.

Etiquetat amb: , , , ,