El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, ha obert la convocatòria per a les subvencions per al 2018. El termini per acollir-se s’obre el proper 9 de juliol i finalitzarà el 14 d’agost

La Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, ha obert la convocatòria per a les subvencions per al 2018. El termini per presentar sol·licituds finalitzarà el 14 d’agost.

El pla d’ajuts del CCAM per al 2018 inclou 8 línies de subvenció diferents orientades al foment en les accions col·lectives d’entitats i associacions, la transformació digital del comerç, la implantació de nous comerços en locals buits i millora comercial, la internacionalització de la moda, i la promoció, comercialització i la millora de la gestió de l’empresa artesana.

Un dels objectius del programa de subvencions 2018 és impulsar projectes col·lectius, ja sigui a través de l’associacionisme, l’agrupació d’empreses o de la representativitat sectorial, , així mateix, el programa també vol afavorir el camí de les empreses comercials, de moda i artesania cap a la transformació digital, com a estratègia necessària per adaptar-se a uns hàbits de vida cada dia més marcats per la tecnologia mòbil i la realitat omnicanal.

D’altra banda, aquests incentius pretenen millorar la visibilitat de les empreses de cada branca d’activitat: en l’àmbit de la moda, fomentant la internacionalització dels dissenyadors mitjançant la presència en showrooms i fires internacionals. Pel que fa a l’artesania, els ajuts volen incidir especialment en la promoció i comercialització de l’empresa artesana, i com a novetat, en la millora de la gestió empresarial i en la promoció de les fires i fires/mercat d’artesania.

El pla d’incentius inclou 8 programes per a entitats del comerç, serveis, artesania i moda:

Programa 1: per a la competitivitat de l’empresa a través de les entitats

Beneficiaris: entitats territorials, associacions de mercats sedentaris i no sedentaris, gremis o empreses agrupades.

Accions subvencionables: transformació digital, enfortiment dels associats, dinamització comercial o assistència a fires per promoció de l’entitat.

Quantia de la subvenció:  fins al 50% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 26.000€

Mínima inversió: 3.000€

 Programa 2: per la participació de les empreses de comerç en fires sectorials, multisectorials i professionals d’àmbit nacional, estatal i internacional

 

Beneficiaris: empreses de comerç i serveis

Accions subvencionables: participació en fires professionals àmbit estatal nacional i internacional

 Quantia de la subvenció:  fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 3.000€ per a fires nacionals i 5.000€ per a internacionals.

Mínima inversió: 1.000€

Programa 3: per a la transformació digital

Beneficiaris: empreses de comerç, serveis, moda i parades de mercat municipal

Accions subvencionables: presència a internet, xarxes socials, comerç electrònic, màrqueting digital, digitalització de l’establiment

Quantia de la subvenció:  fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 500€ per als projectes de millora de la presència a internet; de 3.000€ en les accions de millora de xarxes socials, comerç electrònic i màrqueting digital; i de 6.000€ pels projectes de millora de la digitalització de l’establiment a peu de carrer.

Mínima inversió: 1.000€

Programa 4: per a la nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments

Beneficiaris: empreses de comerç i serveis i parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Accions subvencionables: recuperació de locals buits o reforma d’establiments

Quantia de la subvenció : 50% del cost, amb un màxim de 5.000€

Mínima inversió: 2.000€ i màxima de 60.000€,  i l’ajut arriba fins el 50% del cost, amb un màxim de 5.000€.

 Programa 5: per a la internacionalització de la moda

Beneficiaris : empreses de disseny de moda que participin en espais de venda efímers temporals internacionals.

Accions subvencionables: participació com a expositors, en showrooms i/o fires o altres esdeveniments similars internacionals que es realitzin fora de Catalunya i de l’estat.

Quantia de la subvenció : el 20% o el 50% del cost de la despesa, amb un màxim de 5.000€.

Mínima inversió: 500€ per acció.

Programa 6: per a la promoció i comercialització dels productes artesans

Beneficiaris: empreses que desenvolupin una activitat artesanal inclosa al Repertori de Famílies d’Oficis Artesans de la Generalitat (annex del Decret 182/2014, de 30 de desembre, sobre l’activitat artesanal). Queda exclosa l’artesania alimentària.

Accions subvencionables: participació en fires, fires-mercats i/o mercats d’àmbit nacional, estatal i internacional; realització d’exposicions, participació en concursos, aparicions en guies de turisme, comerç, etc.

Quantia de la subvenció : fins al 50% del cost de la despesa, amb un màxim de 5.000€.

Mínima inversió: 1.000€.

Programa 7. per a la millora de la gestió de l’empresa artesana

Per empreses que desenvolupin activitats relatives al Repertori de famílies d’oficis artesans de la Generalitat

Accions subvencionables: transformació digital, millora del disseny de producte i de la capacitació tècnica de les artesans.

Quantia de la subvenció : fins al 50% del cost de la despesa, amb un màxim de 3.000€.

Mínima inversió: 1.000€.

Programa 8. per a la notorietat de les fires i fires-mercat d’Artesania

Accions subvencionables: accions divulgatives

Quantia de la subvenció: fins al 50% del cost de la despesa, amb un màxim de 10.000€.

  

Info i bases a: http://ccam.gencat.cat/ca/serveis/subvencions/index.html

Veure noticies anteriors
< 2018 >
Septiembre
LMMJVSD
     12
 • Todo el día
  02/09/2018-01/01/2019

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

 • Todo el día
  02/09/2018

  Carrer Prat de la Riba, 2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

  Carrer Prat de la Riba, 2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

 • Todo el día
  02/09/2018

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  En motiu de la Jornada Europea de la Cultura Jueva el Museu d’història medieval de la Cúria-Presó ofereix una jornada de portes obertes. El seu horari serà de 10h a 14h i de 16h a 19h. Els visitants podran recòrrer les sales dedicades al call jueu de la vila de Castelló d’Empúries.

   

   

 • 10:00 -11:00
  02/09/2018

  C/ Peixeteries Velles – 17486, Castelló d’Empúries.

  C/ Peixeteries Velles – 17486, Castelló d’Empúries.

  Empordabrava i la Sinagoga del puig Mercadal ens proposen una visita guiada a càrrec de l’arqueòloga Anna Maria Puig i de l’historiadora de l’art Iraida Sais, a través dels espais jueus de la vila de Castelló d’Empúries. El recorregut inclou la Basílica de Santa Maria, el Museu d’història medieval de la Cúria-Presó i la Sinagoga del puig Mercadal. El preu de l’activitat són 3 euros (gratuït pels menors de 7 anys) i cal reserva prèvia. Les reserves es poden fer trucant al telèfon 609 45 07 38 o bé a través del correu turisme@castello.cat. Els organitzadors es reserven el dret de fer modificacions.

  Activitat emmarcada dins la XIX Jornada Europea de la cultura jueva a Castelló d’Empúries, enguany sota el lema “Storytelling o l’art d’explicar històries”.

 • 12:00 -12:15
  02/09/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Des de fa poques setmanes, la història del call jueu de Castelló d’Empúries es pot conèixer de forma virtual a través d’internet. L’empresa  Fluido Digital  és la responsable del disseny d’un microsite que té l’objectiu promoure i donar a conèixer el patrimoni jueu i la història del call de Castelló d’Empúries. La pàgina està allotjada al web de l’ajuntament, dins la secció de l’Arxiu Municipal.

  Aquest projecte, encarregat per l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries, permet organitzar tots els continguts relacionats amb la història de la comunitat jueva a partir d’un mapa i un cronograma amb diferents nivells d’informació. El microsite incorpora tecnologia de Google Maps, geoposicionant els diferents punts d’interès i acompanyant-los de contingut històric, que es desplega quan l’internauta punxa sobre cadascun dels llocs assenyalats en el mapa. La informació es troba disponible en català, castellà i anglès.

  Presentació a càrrec de Marisa Roig Simon, arxivera municipal de Castelló d’Empúries.

 • 12:15 -13:15
  02/09/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Recital de textos, relats, poesies i cançons de la tradició jueva i cristiana, a càrrec de l’actriu Cristina Cervià i de la cantant Elena Martinell.

  L’acte tindrà lloc a la capella del Convent de Santa Clara en motiu de la Jornada Europea de la Cultura jueva, que enguany es celebra sota el lema “Storytelling o l’art d’explicar històries”. En acabar es podrà fer degustació de vi kosher.

  Activitat gratuïta. Organitza: Arxiu municipal de Castelló d’Empúries i Biblioteca Municipal Ramon Bordas i Estragués.

3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930