El Festival Medieval TERRA DE TROBADORS de Castelló d’Empúries presenta la seva programació a Barcelona

La programació d’actes del festival medieval degà Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries es va presentar a Barcelona mitjançant una acció promocional i de divulgació adreçada a residents de l’àrea metropolitana, turistes de la ciutat i mitjans de comunicació turístics i culturals.

Els dies 12, 13 i 14 de setembre Castelló d’Empúries es transforma en ciutat comtal acollint la 24a edició del festival que enguany se centra en “la Música a l’Edat Mitjana” i on destacaran activitats com ara el Sopar Medieval, les conferències i exposicions, el Mercat Medieval i el Torneig, Concurs d’Instagram, les danses medievals, els concerts de música, els espectacles de carrer i un gran espectacle de cloenda.

Ahir, 4 de setembre, el Palau Robert de Barcelona va acollir l’acte promocional amb què els organitzadors dels festival, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i les entitats i associacions del poble, amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme, van oferir una mostra representativa als visitants del que esdevindrà la 24a edició del festival medieval degà de Catalunya.

Una nombrosa representació de les entitats i les associacions castellonines es van desplaçar al centre de Barcelona i van organitzat un mercat medieval a base de productes artesanals, actuacions de cercavila i actuacions musicals adreçades a promocionar l’esdeveniment entre els visitants de la ciutat comtal de Barcelona.

A les 12 h del migdia va tenir lloc la presentació oficial del festival a càrrec de la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marian Muro; del vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Calm i l’alcalde de Castelló d’Empúries, Xavier M. Sanllehí i Brunet.

Marian Muro va manifestar «el festival Terra de Trobadors és un exemple de l’oferta cultural que disposa Catalunya; va més enllà de la difusió dels atractius patrimonials rememorant un passat amb caràcter festiu». Muro va afegir que aquest esdeveniment és un pol d’atracció pels visitants que ens diferencia d’altres destinacions competidores.

Miquel Calm va destacar que «el turisme cultural català és, bàsicament, medieval i encara més a la demarcació de Girona». Calm va remarcar que pel Patronat de Turisme és obligatori donar suport a les iniciatives culturals que contribueixen a conservar i difondre les nostres arrels i identitat. Va acabar dient que l’entitat sempre farà costat a les iniciatives que dinamitzen turísticament la localitat i el territori, i que projecten positivament la marca Costa Brava.

Per la seva banda, l’alcalde de Castelló d’Empúries, Xavier M. Sanllehí, va destacar «el gran èxit de convocatòria i el nivell de satisfacció de la marca cultural de TERRA DE TROBADORS entre el públic exigent de Barcelona», així com la «gran participació i implicació de les 32 entitats que ha pres part en l’acte de promoció durant tota la jornada, de la mateixa manera que ho fan cada any al Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries».

La presentació oficial va acabar amb una representació teatralitzada en què el Comte d’Empúries Joan I convidava al comte-rei Pere III el Cerimoniós i la seva cort a assistir i gaudir de la festa medieval castellonina durant els dies 12, 13 i 14 de setembre de 2014.

IMG_7856