El Fòrum Ciutadà de Priorització selecciona les 20 propostes dels Pressupostos Participatius que se sotmetran a votació popular

L’Ajuntament agraeix la implicació de totes les persones que han pres part de la sessió, així com la col·laboració demostrada pels veïns i veïnes al llarg de tot el procés. La votació final tindrà lloc entre finals de febrer i principis del mes de març i hi podran participar tots els ciutadans majors de 16 anys empadronats al municipi.

La Sala Gòtica va acollir dimarts 6 de febrer el Fòrum Ciutadà de Priorització. Durant la sessió, oberta a tota la ciutadania, els assistents van seleccionar les 20 propostes finalistes que se sotmetran properament a votació popular en el marc de la primera convocatòria de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana.

Un projecte transversal amb la implicació de la ciutadania i el teixit associatiu local

Al Fòrum Ciutadà de Priorització hi van prendre part l’alcalde, Salvi Güell, i la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, encarregats de presentar la sessió i detallar l’objectiu de la trobada. Els representants de l’Ajuntament van donar la benvinguda a tots els participants i van agrair la seva implicació en aquesta fase del projecte.

Salvi Güell, explica que “els nostres veïns i veïnes han demostrat un cop més que se senten com a pròpia i s’han fet seva aquesta experiència pionera de pressupostos participatius al municipi”. En aquesta línia, Güell defensa que “la seva dedicació i col·laboració des del principi d’aquest projecte és tot un èxit com a poble, una demostració de la voluntat majoritària de la ciutadania de ser partícip en la definició de la vila del present i del futur, i el motor que com a equip de govern ens anima a seguir apostant fermament per projectes de primer ordre com aquest”.

Els participants a la jornada van elegir les 20 actuacions finalistes que formaran part de la votació popular d’entre un total de 48 propostes que, prèviament, van ser validades pels serveis tècnics municipals. Així, el llistat complet de les propostes que passen a la votació final és el següent:

 1. Instal·lar 5 fonts per beure aigua a les següents zones verdes d’Empuriabrava: Alberes Cial, Pení, Trabuc (2) i Pla de Roses (9.000 €)
 2. Col·locar miralls (de suport visual a activitats de dansa, gimnàstica, etc…) a l’equipament del Casal Cívic (4.000€)
 3. Impulsar un tram de carril bici dins el terme municipal (20.000€)
 4. Arranjar el camp de futbol del barri El Temple de Castelló (15.000€)
 5. Instal·lar 10 bancs al camí de sorra (camí de la Muga) entre Castelló i Empuriabrava (10.000€)
 6. Col·locar 3 fonts públiques per beure aigua a les zones verdes de Castelló d’El Temple i El Cau, i a la zona de La Llotja (5.400€)
 7. Habilitar aparcaments per a bicicletes als patis de les escoles (4.000€)
 8. Refer els tancaments de l’equipament de la Sala Polivalent (85.000€)
 9. Col·locar un cartell al paller d’en Malino que indiqui “Mirador sobre el Rec del Molí” (3.800€)
 10. Instal·lar seients a la plaça dels Homes (1.500€)
 11. Instal·lar una tirolina al passeig de les Oques (15.000€)
 12. Habilitar un parc infantil a la zona del Trabuc (24.000€)
 13. Instal·lar un porxo a l’escola El Bruel (15.200€)
 14. Col·locar 5 bancs per a seure en el tram comprès entre la Residència Toribi Duran i el centre del poble (3.000€)
 15. Posar en valor la Roureda existent al Puigmal E-1 (15.000€)
 16. Fer accessibles totes les voreres del carrer Rentador (7.200€)
 17. Adequar el parc del Trabuc fent-hi una zona de pícnic i un parc infantil (40.000€)
 18. Habilitar tots els vestuaris necessaris de la Sala Polivalent (80.000€)
 19. Construir un skatepark a Empuriabrava (35.000€)
 20. Instal·lar una font per beure aigua a la pista d’skate de Castelló d’Empúries (3.000€)

Proper pas: votació popular 

Els 20 projectes seleccionats en el Fòrum està previst que se sotmetin a votació popular en les properes setmanes. A la consulta hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, el consistori es compromet a integrar en el pressupost 2018 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 125.000€.