El municipi

1-

 

Castelló d’Empúries és un municipi singular. La diversificació de la seva oferta és màxima: Cultura al nucli històric de Castelló; Natura al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà; Esports, diversió i platja a la Marina Residencial d’Empuriabrava. A Castelló d’Empúries hi trobarà propostes diferents per a unes vacances a mida.

 

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

La Història

0020La Vila Comtal de Castelló d’Empúries conserva encara tots els vestigis de la seva capitalitat medieval. Els carrers estrets, les muralles o la basílica marquen el caràcter de la Vila, que constantment ha sabut adaptar-se al pas del temps.

Avui dia la Vila Comtal segueix essent un referent a la Costa Brava, que conserva la seva idiosincràsia mil·lenària davant l’allau turística, com a la Mediterrània, gràcies a la Marina Residencial d’Empuriabrava i al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, fent realitat la convivència entre història, turisme i natura.

La Vila Comtal

BasílicaPassejar pel nucli antic de Castelló i el seu entorn s fer un viatge per la història. Durant aquest viatge poden visitar la Basílica i el seu Museu Parroquial (s. XII-XVIII), la Casa Gran (s.XV), la Muralla i el Portal de la Gallarda (s. XI-XIV), el Convent de Sant Domènech (s. XIV), el Convent de Santa Clara (s. XIII-XVII), el Pont Vell (s. XIII), el Rentador, el museu de La Presó (s. XIV), i l’Ecomuseu-Farinera.

Les tradicions

Les principals festes de Castelló d’Empúries tenen una especial significació tradicional, formant part de la història de la Vila Comtal: la festa de la Candelera, el 2 de febrer i la festa del Carme, patrona dels pescadors, el 16 de juliol destaquen per la seva popularitat. L’11 de setembre de cada any la vila fa un salt en el temps fins a l’època medieval per celebrar el Festival Terra de Trobadors.

La natura

Aiguamolls1El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ocupa bona part del terme de Castelló d’Empúries. Destaca per la gran varietat d’aus que hi nidifiquen, vora les 330 espècies. El paisatge, la fauna i la flora que s’hi troben fan d’aquest espai natural un dels més importants de la Mediterrània.

Cal destacar el Parc Temàtic de Papallones, únic a l’Estat, amb varietats tropicals i d’arreu del món.

 

 

EMPURIABRAVA

Els Canals

IMG_4160La marina d’Empuriabrava és la zona residencial del municipi de Castelló d’Empúries. Genuïna pel seu disseny i única a Europa, té més de 24 km de canals navegables, fet que la converteix en el somni idoni de qualsevol amant de la mar i els esports nàutics, ja que es pot amarrar l’embarcació davant la porta de casa. A més disposa d’aeròdrom, amb la possibilitat d’arribar a Empuriabrava per terra, mar o aire. Si hi afegim la gran oferta lúdica i d’hostaleria que ofereix, és el lloc ideal per passar unes vacances inoblidables o fixar-ne la residència.

Les platges

IMG_3348Empuriabrava disposa de 7 km de platges. Platges amples i de sorra, per practicar tota mena d’esports o passar una estona tranquil·lament al sol, contemplant el paisatge de la badia. La Unió Europea ha reconegut la qualitat de les aigües i de la sorra de les platges amb el guardó de Platja d’Europa.

Els esports

Paracaigudisme, golf, pesca, vela, submarinisme, windsurfing, rutes en bicicleta i en cavall i tots els esports més clàssics. Empuriabrava, per la seva situació geogràfica, és el centre d’esports d’elit més important de l’estat.

La nit

La diversió i l’entreteniment són part de l’oferta bàsica d’Empuriabrava. Espais per a tot tipus de públic, espectacles, gastronomia… creen un ambient festiu ideal.

IMG_3998 IMG_4016