EmpuriaTasT i EmpuriaTApes, juny gastronòmic a Castelló i Empuriabrava

Aquest matí s’han presentat aquests dos esdeveniments gastronòmics que, organitzats des del departament de Promoció Turística i Econòmica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, s’han programat per a aquest mes de juny, l’EmpuriaTasT i l’EmpuriaTApes, on es podrà descobrir l’àmplia diversitat de cuines internacionals que aplega el municipi.

Ambdós esdeveniments varen tenir el seu inici l’any 2017 en motiu de la celebració del 50è aniversari d’Empuriabrava, i arrel del seu èxit programem nova edició enguany.

Del 1 al 3 de juny arriba la 2a edició de l’EmpuriaTasT, un tast de les cuines del món. Castelló d’Empúries, població destacada per la seva multiculturalitat, sobre tot a Empuriabrava, ens mostra amb la fira gastronòmica la diversitat de les cuines que es troben en el municipi.

Per altra banda del 8 al 17 de juny 44 restaurants i bars del municipi participaran a l’EmpuriaTApes, una ruta gastronòmica de tapes confeccionades i pensades per l’ocasió.

La ruta permet apropar-se a cada un dels establiments participants i fer un tastet de la seva cuina

Per a l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell “L’EmpuriaTast i l’EmpuriaTApes són un clar exemple de la repercussió que van tenir algunes de les activitats organitzades pel 50è aniversari d’Empuriabrava. Degut al seu èxit les repetim amb algunes novetats. Agraïm la predisposició dels establiments de restauració que hi participen.

Per altra banda remarcar que són una oportunitat per conèixer l’amplia i variada oferta gastronòmica que tenim a casa nostra. Sobretot permet gaudir dels diferents tipus de cuina internacional que s’elabora al nostre municipi. “

La regidora de Promoció turística i econòmica, Helena Solana ha destacat que “els mateixos restauradors participants en la primera edició d’ambdues activitats van manifestar el seu interès en participar en una propera edició. Hem estat treballant conjuntament per tal que aquest any sigui tot un èxit. Aquest any comptem amb 9 restauradors participants a l’EmpuriaTast, a més de productors locals. A l’EmpuriaTapes hi participen 44 establiments. Esperem superar la xifra de l’any passat que es van vendre 24.500 tiquets i es van servir 3.500 tapes a les respectives activitats. És una proposta per degustar diferents tipus de cuina de qualitat dins un ambient agradable i conèixer els diferents bars i restaurants del municipi. Una ocasió per donar a conèixer la variada oferta de restauració. No us podeu perdre cap dels dos esdeveniments.”

 EmpuriaTasT

Del 1 al 3 de juny arriba la 2a edició de l’EmpuriaTasT, un tast de les cuines del món. Castelló d’Empúries, població destacada per la seva multiculturalitat, sobre tot a Empuriabrava,  ens mostra amb la fira gastronòmica la diversitat de les cuines que es troben en el municipi.

EmpuriaTasT constituirà un passeig per les diverses cuines com la cuina uruguaiana, italiana, alemanya, cuina de fusió i cuina local i de territori.

Els restaurants participants la majoria ubicats a Empuriabrava mostren una representació de l’oferta de la bona cuina internacional que es pot trobar durant tot l’any. Aquests son: Capitan, Essencia, El Churrasco, SiKim, Beach Bus i La Locanda.

També es podran degustar gin tònics i mojitos especialitat del Bar Timoner, local mític  dedicat  la cocteleria clàssica amb més de 40 anys d’experiència al Port d’Empuriabrava.

Com a novetat també enguany es podran degustar productes locals del territori amb producció pròpia del nostre municipi. La Vedella dels aiguamolls de l’Empordà, un projecte que va començar fa 8 anys on les vaques pasturen dins les closes de  la reserva natural dels Aiguamolls de l’Empordà i la producció és totalment ecològica. La raça és Angus i la producció, elaboració i venda és directament pròpia.

També comptem amb les 1.400 gallines camperes de la granja de la Cristina, Crismiou de Castelló d’Empúries,  on produeixen un ou de qualitat de producció integrada i confeccionen el seu propi pinso convertint-la en una granja autosuficient i sostenible.

EmpuriaTasT pretén ser un espai de coneixement de la gastronomia del nostre municipi  on es podran degustar un munt de propostes i sabors tant  d’arreu com del territori mostrant així la cultura cosmopolita del nostre territori.

L’àrea de tast es complementarà amb un mercat de productes gastronòmics tant de km0 com internacionals. En el mercat entre productes artesans i de qualitat s’hi podran trobar els famosos bombons belgues Guy de Greef produïts a Empuriabrava des de fa 40 anys.

El públic visitant també podrà participar en tallers per aprendre directament sobre  cocteleria clàssica, tast de formatges, tallers de cuina, tast de vins …

Durant aquestes tres jornades es podran provar les propostes gastronòmiques a l’envelat ubicat a la Plaça de les Palmeres del Club Nàutic i gaudir de la música en viu.  També hi hauran atraccions per la mainada.

Tots els plats tindran un cost que oscil·larà entre un i quatre tiquets. Cada tiquet tindrà un cost d’un euro.

També hi haurà servei de bar amb tot tipus de begudes, còctels i combinats.

L’EmpuriaTasT tindrà entrada lliure i tindrà un horari que variarà segons el dia. Així, el divendres 1 de juny estarà obert de 18h a 24h, el dissabte 2 de juny de 12h a 24h i el diumenge 3 de juny de 12 a 22h (tastets fins les 18h – després música en viu).

Al llarg dels tres dies que durarà l’EmpuriaTasT hi haurà actuacions musicals en directe que acompanyaran les degustacions gastronòmiques.

EmpuriaTApes

Del 8 al 17 de juny 44 restaurants i bars del municipi participaran a l’EmpuriaTApes, una ruta gastronòmica de tapes confeccionades i pensades per l’ocasió.

La ruta permet apropar-se a cada un dels establiments participants i fer un tastet de la seva cuina.

El preu de la tapa acompanyada de cervesa o la beguda desitjada té un preu únic de 3€ a qualsevol dels establiments participants.

L’EmpuriaTApes és una bona excusa per tastar un ampli ventall de cuines del municipi. La Ruta passa tant per Castelló com per Empuriabrava.

Els restaurants participants son els següents:

9 Color, Beach Bus, Barazza, Café Olé, Capitan, El Racó del Comte, Chez les Belges le Puigmal, El Timoner, El Churrasco, El Tabanco del Rincón Cubano, El Rincón Cubano, Essencia, Gran Café, L’Entrepotes, JR, La Bodega, La Bodega de Can Carriot, La Churraskita, La Bonita Lounge Café, La Farigola, La Locanda, La Patateria de Papá, La Ola, La Piccola Sicilia, La Reserva, Taberna de les Cols, La Taperia, Lizarran, Maurici Park, Nàutic da Agostino, Montserrat Bistró, Noray (Hotel Port Salins), Orange Kiwi, Pago Pago, Oryza, SiKim, Taverna Silenus, Trattoria Vechia Milano, Tiffany’s, Txot’s, V&P Platja, Windoor – Túnel de Vent, Windoor Wave Club, Wulfener Hof.

La Tapa s’oferirà amb Cervesa Estrella Damm

CONCURS

La realització de part de la ruta dona l’opció d’entrar a formar part d’un concurs a Instagram que permet guanyar 3 menús per a dues persones a triar a qualsevol restaurant participant.

Com més vegades es pengin fotos al perfil @castelloempuriabrava amb #empuriatapes2018 més possibilitats de guanyar.

Els restaurants i les tapes participants els trobareu en el desplegable adjunt .