Es presenta la segona edició del Pressupost Participatiu!

Fins al 7 d’octubre ja es poden presentar les propostes a través del web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a Castelló (OMAC, Biblioteca, Oficina de Turisme i Espai Jove ‘El Centro’) i a Empuriabrava (Casal Cívic, OMAC i Centre Emprèn).

Dimarts 18 de setembre al vespre la Sala Gòtica de l’Ajuntament va acollir la presentació oficial de la segona convocatòria de pressupostos participatius impulsada per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, que enguany ha fet una reserva en el pressupost municipal de 2019 de 150.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar.

La sessió tenia com a objectiu informar sobre la metodologia i el funcionament d’aquesta nova edició del projecte i a la trobada hi van prendre part veïns i veïnes de la vila i representants del teixit associatiu local, que en acabar també van poder resoldre els seus dubtes i plantejar diverses qüestions sobre el procés. En aquest sentit, totes aquelles persones que desitgin més informació sobre el projecte es poden posar en contacte amb l’Àrea de Participació Ciutadana del consistori.

La jornada va estar conduïda per l’alcalde Salvi Güell, la regidora Anna Massot, per un assessor de Mirada Local, S.L. i el responsable del Departament de Participació Ciutadana.

Tret de sortida al període de recollida de propostes

Fins al 7 d’octubre ja es poden presentar les propostes ciutadanes través del web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a Castelló (OMAC, Biblioteca, Oficina de Turisme i Espai Jove ‘El Centro’) i a Empuriabrava (Casal Cívic, OMAC i Centre Emprèn).

Per tal que els projectes proposats siguin admesos han d’estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l’Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmica, respectar el marc jurídic i legal i ser considerats una inversió.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, avança que enguany s’ha fet una aposta decidida des de l’equip de govern per fer arribar la crida arreu del municipi i assegura que “estem convençuts que, un cop més, la ciutadania respondrà positivament a la crida aportant propostes encaminades a millorar el dia a dia i el futur de la nostra vila.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Posteriorment, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

I al mes de desembre, els veïns i veïnes estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala Gòtica de l’Ajuntament; una sessió participativa en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran sotmesos, en la darrera fase, a votació popular.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, convida tota la ciutadania a participar en aquesta fase de recollida de propostes i en aquesta línia, Massot explica que “des de l’equip de govern creiem fermament en la necessitat i la idoneïtat que el nostres veïns i veïnes intervinguin i s’impliquin de forma directe en les polítiques municipals”.