Espectacle “Balada del sabater d’Ordis” de Carles Fages de Climent aquest diumenge 2 de desembre

Les entrades per assistir a l’espectacle músico-teatral es poden adquirir a les Oficines de Turisme (15€) i també a guixeta el dia de l’estrena (18€).

El diumenge 2 de desembre, a les 18 h a la Sala Municipal de Castelló d’Empúries, tindrà lloc l’estrena de l’espectacle musical i teatral sobre la Balada del sabater d’Ordis, un dels llibres més emblemàtics de Carles Fages de Climent, en el marc dels actes de l’Any Fages de Climent 2018 a Castelló d’Empúries.

L’espectacle és una versió lliure de l’obra de Fages de Climent dirigida pel músic i compositor Carles Coll i compta amb la participació de l’actor baixempordanès Joan Massotkleiner en la narració. Hi participen gairebé un centenar d’actors, cantants, instrumentistes i dansaires, i es tracta d’un ambiciós espectacle musical, teatral i poètic que actualitza l’anterior muntatge escènic que Carles Coll va realitzar l’any 2003 amb molt d’èxit i diverses actuacions per Catalunya amb motiu de la celebració del centenari del naixement de l’escriptor empordanès.

Per a l’espectacle Carles Coll ha creat noves composicions musicals i n’ha recuperat del primer espectacle, per tal de crear un espectacle artísticament més ambiciós i modern, i més proper al teatre musical, de dues hores de duració i amb dues parts separades per un petit intermedi. La direcció escènica és a càrrec de Jordi Coromina, actor i director teatral.

Enric Matarrodona interpreta el sabater d’Ordis, un personatge real rerefons d’Antoni Iglesias (1864-1943), a qui la mort del seu fill va fer embogir fins al punt de dirigir la tramuntana amb una canya, en una actitud quixotesca que Fages de Climent fa universal i que ja va remarcar Eugeni d’Ors. Per la seva banda, l’actriu castellonina Maria Rosa Oliveras, directora del Grup de Teatre Esplais de Castelló d’Empúries, dona vida a Lídia de Cadaqués, la Ben Plantada, un altre personatge emblemàtic empordanès.

L’espectacle compta amb la participació dels cantants Clara Valero, Aina Cunill, Quim Mandado, acompanyat pel bateria Martín Rodríguez, membre de Sangtraït i LGP. En la part instrumental hi ha un quartet de corda, el claritenista Albert Monjó, Ivo Jordà (gralla) i Marçal Ramon (acordió). Aquest gran esforç col·lectiu es completa amb el Cor de l’Empordà, el Grup de Teatre Esplais, l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries i El Paller Inkiet aporta la dansa contemporània.

Els assistents rebran un programa de mà amb diversos textos introductoris i l’Auca del sabater d’Ordis, amb les il·lustracions de Felip Vilà, les imatges de la qual també es projectaran durant aquest espectacle, produït per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, amb la col·laboració dels ajuntaments de Figueres i Ordis, la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, i la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la Diputació de Girona i la Institució de les Lletres Catalanes.

Les entrades es poden adquirir de forma anticipada a les oficines de turisme de Castelló d’Empúries i d’Empuriabrava al preu de 15 euros, i el mateix dia de la funció al preu de 18 euros. Per a més informació, als telèfons al 972 15 62 33, o 972 45 08 02, o bé al web oficial de l’Any Fages de Climent 2018: www.anyfagesdecliment.cat.

Etiquetat amb: , , , ,