Èxit de participació al primer Pressupost Participatiu amb més de 600 propostes veïnals

L’Ajuntament agraeix la implicació i el compromís demostrats per la ciutadania en l’inici d’aquest projecte pioner al municipi. Ara el procés encara la seva segona fase, que consistirà en la valoració de les propostes per part dels serveis tècnics municipals. Totes aquelles que siguin viables tècnicament, considerades inversions i no superin el pressupost fixat seran presentades en el Fòrum Ciutadà.

El passat diumenge 19 de novembre va finalitzar la recollida de propostes ciutadanes del Pressupost Participatiu ’18, impulsat de forma pionera al municipi per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries a través de la Regidoria de Participació Ciutadana.

Durant el període de presentació, els veïns i veïnes han entregat un total de 611 propostes, una xifra que segons la regidora Anna Massot, “suposa un èxit participatiu i col·lectiu sense precedents a la nostra vila i al conjunt del territori en una convocatòria de pressupostos participatius municipals”. En aquest sentit, Massot agraeix la implicació de tots els ciutadans que han pres part d’aquesta primera fase, emplaça a la població a seguir sent partícip del projecte i assegura que “aquesta xifra de participació evidencia dues coses: primer, que els nostres veïns i veïnes tenen una profunda cultura democràtica i que comparteixen amb l’Ajuntament una visió de la gestió política que apodera les persones; i segon, que els nostres ciutadans volen ser decisius en la definició del present i el futur de la vila”.

Les bústies habilitades a Castelló i Empuriabrava recullen més de 300 propostes

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries posava a disposició dels castellonins i castellonines dues vies per fer arribar les butlletes: a través del web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta corresponent dins les bústies habilitades a Castelló i Empuriabrava.

Aquesta última ha estat la via més utilitzada pels veïns i veïnes amb la presentació d’un total de 312 propostes: 112 a l’OMAC, la Biblioteca i l’Oficina de Turisme de Castelló d’Empúries i 200 al Casal Cívic i l’OMAC d’Empuriabrava. Mentrestant, a través del portal específic www.tutriescastello.cat s’han recollit fins a 299 propostes.

El Pressupost Participatiu’18 arriba al seu equador amb la segona fase del projecte

Un cop s’han recollit totes les propostes presencialment i electrònica, aquestes seran ara valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, seran considerades finalistes totes aquelles que compleixin els requisits següents: ser de competència municipal, no sobrepassar el cost de 125.000€, no contradir els plans aprovats, ser viables tècnicament, respectar el marc jurídic i legal i ser considerades una inversió.

Més endavant, la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment es sotmetran a votació popular.

Votació popular

Finalment, les propostes escollides en el Fòrum seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de febrer del 2018. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost 2018 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 125.000€.