Festes del Carme 2016

_DSC4535Actuació de Sabor de Gràcia i un piromusical les principals novetats d’enguany, mentre que la participació ciutadana en marcarà l’accent.

Les Festes del Carme d’Empuriabrava que es celebraran del 12 al 17 de juliol compten amb un atapeït programa d’actes. Un assaig a la fresca de la colla castellera Vailets de l’Empordà (dimarts 12 de juliol), la inauguració d’una exposició al centre cívic i el cinema a la fresca (dimecres 13) seran els primer actes de les Festes del Carme d’Empuriabrava.

Activitats a la platja -tan esportives, infantils com culturals- tindran lloc cada dia de la festa, ja sigui en el marc d’Empuriabrava Sports com les organitzades per l’Associació Bienestar Empuria (exhibicions de castells de sorra, concurs de pintura…).

El dijous 14 de juliol l’activitat més rellevant serà l’encesa de 960 espelmes que simbolitzaran la bandera francesa.

Les activitats de divendres vindran marcades per la hissada de la Bandera Blava d’Europa i activitats infantils a la platja (festa de l’escuma i batalla de colors).

Com a activitats musicals un recital de guitarra clàssica a càrrec d’Ivan Petricevic inclòs dins la programació del XIII Festival de Guitarra de Girona Costa Brava. A la nit les activitats musicals aniran a càrrec del grup Crossing i un espectacle amb coreografies amb Remember Music Show.

Dissabte 16, dia de la verge del Carme, tindran lloc les activitats tradicionals com ara la processó de vaixells pels Canals, l’actuació de l’Esbart Dansaire i colla Castellera. Finalment tindrà lloc una botifarrada popular i un concert de rumba catalana amb Merkado Negro i Sabor de Gràcia (actuacions incloses dins el IX Festival Sons del Món).

Diumenge 17 tindran lloc diferents activitats a la platja com ara la II Festa urbana d’Empuriabrava Sports, la Roulotte Food Triuck promocional del Patronat de Turisme. Al matí (11 h) hi haurà la visita guiada a l’Itinerari Literari Carles Fages de Climent de Castelló i Empuriabrava, i també tindrà lloc la tradicional cercavila de grallers i geganters, concert d’havaneres i sardinada popular (a càrrec de l’Associació Amics de Francesc Cabot i l’Assoc iació de Veïns Rosa dels Vents). Clourà la festa un gran piromusical i un gran castell de focs d’artifici.

El programa d’actes esta pensat per a tot tipus de públics. Enguany s’ha donat una importància especial a la participació ciutadana, fent que les associacions i els clubs del municipi siguin els veritables protagonistes de les Festes del Carme d’Empuriabrava.