Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Inici dels treballs del pont de Falconera i talls de circulació

Després que es portés a terme un informe on s’exposava la necessitat de demolir l’actual tauler del pont del carrer Migjorn i substituir-lo per un de nou, ja està tot a punt per iniciar els treballs de renovació. La rehabilitació del pont de Falconera permetrà guanyar al voltant de 60 centímetres de gàlib respecte a l’actual, sanejar l’estructura del pont, substituir les canonades d’aigua d’amiant per canonades de polietilè i construir noves voreres de transició cap a les voreres del pont, mitjançant rampes d’igual pendent que les de la calçada.

El pont, situat entre el carrer Port Petit i el carrer Migjorn, es troba en una de les vies més transitades d’Empuriabrava, creuant el canal principal. L’estructura del tauler té una llargada de vint-i-quatre metres per on travessen línies d’enllumenat, conduccions d’aigua potable, gas i telecomunicació.

Precisament per la necessitat de tallar aquestes línies de subministrament, les primeres actuacions s’iniciaran el proper 12 de desembre de 2022 i consistiran en adequar un servei provisional que permeti garantir els subministraments als veïns durant el temps que durin les obres. No obstant, però, la circulació del pont quedarà totalment interrompuda, a partir del 14 de gener de 2023, quan es comenci la demolició de l’actual tauler del pont.

La duració dels treballs d’adequació i remodelació del pont es preveu una duració de tres mesos a partir del 14 de gener. La circulació alternativa per accedir al carrer Migjorn, així com accessos a Illa Cartago, Port Grec, Port Argonautes i Port Rhodes al llarg de la duració dels treballs s’haurà de realitzar pel carrer Xaloc.

Us demanem disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquests treballs de millores dels carrers i pont del nostre municipi.