La Biblioteca Municipal, acull l’exposició “Perich i autopista, humor sense peatges”

La mostra, es podrà visitar en horari d’obertura de la Biblioteca Municipal Ramon Bordas i Estragués, fins el 23 de febrer de 2016.

L’exposició recull de manera molt visual una selecció dels dibuixos que El Perich va publicar en el seu llibre Autopista, que va ser el més venut de tot l’Estat l’any 1971.

Sí, no és un error de picatge, el 1971, fa 43 anys. Però ningú ho diria, perquè el seu contingut és plenament vigent encara avui, i el seu traç i la seva mordacitat no han perdut ni una mica d’actualitat. Les desigualtats entre empresaris i treballadors, els problemes de la classe obrera per tirar endavant, els abusos de les immobiliàries, la fuita de cervells o la dependència política i econòmica de la premsa no són fets exclusius dels nostres dies.

Jaume Perich (Barcelona, 1941-1995) va ser –de fet, és encara- un dels humoristes més incisius del nostre país. La seva mirada lúcida i mordaç, però alhora tendra, va retratar de manera crítica i precisa el darrer quart del segle XX. En el seu honor, l’any 1996 es va instituir el Premi Internacional d’Humor Gat Perich.

El Perich va iniciar la seva carrera professional l’any 1964 com a redactor de l’editorial Bruguera, tot i que va ser un any més tard quan va poder consolidar el seu estil de dibuixos de traç senzill i frases curtes a les pàgines d’El Correo

Catalán, a la secció Perich-Match. Són aquests dibuixos els que ompliran les pàgines d’Autopista, el llibre que el va consagrar com un dels grans humoristes del país i que va iniciar l’anomenat boom de l’humor gràfic dels anys setanta a la premsa espanyola.

Va fer la vinyeta diària per a La Vanguardia, Diario de Barcelona, Mundo Diario i El Periódico de Catalunya; i també va col·laborar a moltes revistes: Hermano Lobo, Por Favor, Patufet, Interviú, Fotogramas o El Jueves.

Perich