La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018 a Castelló d’Empúries

Entre els dies 16 i 22 de setembre tindrà lloc la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, a la qual l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ja fa molts anys que s’hi acull i hi participa organitzant tota mena d’activitats. L’objectiu és difondre formes més racionals per desplaçar-se, promovent alhora els transports col·lectius i aquells que no suposen el consum de combustibles fòssils i que en major mesura contribueixen a l’escalfament global del planeta.

Entre les activitats que es portaran a terme aquests dies hi destaca la 1a Fira de la bicicleta de 2ona mà, que es farà el dissabte 15 a la plaça dels Homes, entre les 5 i les 7 de la tarda. Allà, qui vulgui, hi podrà portar la seva bicicleta per intercanviar-la, vendre-la o comprar-ne una altra, o fins i tot lliurar-la a l’ONG “Bicicletes sense fronteres” (en aquest cas només es recolliran bicicletes d’adults i en bon estat).

L’endemà, el diumenge 16, tindrà lloc la ja clàssica bicicletada popular, que aquest any anirà en un recorregut circular de prop de 15 km fins a l’estany de Vilaüt, lloc on tots els participants gaudiran d’un esmorzar a càrrec de l’organització. La sortida per a aquesta activitat serà a les 10 del matí, de la plaça de la Basílica.

També el dilluns 17 tindran lloc diferents activitats dirigides als nens i nenes de les tres escoles del municipi, sempre amb la mobilitat i la seguretat viària com a fil conductor. Així, pels alumnes de P4 i P5 hi haurà una zona d’inflables i un circuit de vehicles sostenibles a la Sala Polivalent, pels de 1r i 2n es farà un taller de construcció d’alforges de cartró a la Sala Municipal, pels de 3r i 4t una actuació musical a la plaça Joan Alsina, i pels de 5è i 6è una cursa d’obstacles a la zona del Trabuc.

Destaquem ja per últim que durant tots aquests dies de la Setmana de la Mobilitat es podrà gaudir de transport públic gratuït entre la Vila de Castelló i la marina d’Empuriabrava –amb la col·laboració de la companyia EstarriolBus, que és qui té encomanat aquest servei.