L’Ajuntament posa en marxa la 2a edició del Pressupost Participatiu

Dimarts 18 de setembre, el govern municipal presentarà el procés en una sessió oberta a tota la població. En aquesta segona convocatòria el consistori fa una reserva al pressupost municipal de 2019 de 150.000€ (25.000€ més que en la primera edició) perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar.

Després de la destacada participació ciutadana registrada en la primera edició i amb l’objectiu que els veïns i veïnes tinguin novament veu i vot a l’hora de decidir una part del pressupost municipal que es dedica a inversions, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries impulsa a partir d’aquest mes de setembre una nova convocatòria de pressupostos participatius.

La Regidoria de Participació Ciutadana posa en marxa per segona edició aquesta experiència pionera al municipi fent una reserva en el pressupost municipal de 2019 de 150.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Així, el consistori es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, convida la població a participar activament de les diferents fases d’aquest procés i assegura que “l’experiència de la primera convocatòria ens ha servit per constatar que la nostra població està plenament compromesa en la definició del municipi del present i del futur”. En la mateixa línia, Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, avança que “enguany volem potenciar el projecte ampliant en 25.000€ la partida destinada al pressupost participatiu, conscients que eines de participació directa com aquesta són essencials per seguir apoderant la població”.

Presentació pública del procés.

El dimarts 18 de setembre (20 h.) es farà a la Sala Gòtica de l’Ajuntament la presentació oficial del procés, en la qual s’informarà sobre la metodologia i el funcionament del projecte. La sessió és oberta a tota la població i amb aquesta trobada el consistori pretén implicar activament als veïns i veïnes i al teixit associatiu.

L’Ajuntament habilitarà dues vies per fer arribar les propostes ciutadanes.

Fins al 7 d’octubre restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través del web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a Castelló (OMAC, Biblioteca, Oficina de Turisme i Espai Jove ‘El Centro’) i a Empuriabrava (Casal Cívic, OMAC i Centre Emprèn).

Per tal que els projectes proposats siguin admesos han d’estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l’Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmica, respectar el marc jurídic i legal i ser considerats una inversió.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Posteriorment, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

I al mes de desembre, els veïns i veïnes estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala Gòtica de l’Ajuntament; una sessió participativa en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran sotmesos, en la darrera fase, a votació popular.

Votació popular

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys.

Veure noticies anteriors
< 2018 >
Septiembre
LMMJVSD
     12
 • Todo el día
  02/09/2018-01/01/2019

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

 • Todo el día
  02/09/2018

  Carrer Prat de la Riba, 2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

  Carrer Prat de la Riba, 2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

 • Todo el día
  02/09/2018

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  En motiu de la Jornada Europea de la Cultura Jueva el Museu d’història medieval de la Cúria-Presó ofereix una jornada de portes obertes. El seu horari serà de 10h a 14h i de 16h a 19h. Els visitants podran recòrrer les sales dedicades al call jueu de la vila de Castelló d’Empúries.

   

   

 • 10:00 -11:00
  02/09/2018

  C/ Peixeteries Velles – 17486, Castelló d’Empúries.

  C/ Peixeteries Velles – 17486, Castelló d’Empúries.

  Empordabrava i la Sinagoga del puig Mercadal ens proposen una visita guiada a càrrec de l’arqueòloga Anna Maria Puig i de l’historiadora de l’art Iraida Sais, a través dels espais jueus de la vila de Castelló d’Empúries. El recorregut inclou la Basílica de Santa Maria, el Museu d’història medieval de la Cúria-Presó i la Sinagoga del puig Mercadal. El preu de l’activitat són 3 euros (gratuït pels menors de 7 anys) i cal reserva prèvia. Les reserves es poden fer trucant al telèfon 609 45 07 38 o bé a través del correu turisme@castello.cat. Els organitzadors es reserven el dret de fer modificacions.

  Activitat emmarcada dins la XIX Jornada Europea de la cultura jueva a Castelló d’Empúries, enguany sota el lema “Storytelling o l’art d’explicar històries”.

 • 12:00 -12:15
  02/09/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Des de fa poques setmanes, la història del call jueu de Castelló d’Empúries es pot conèixer de forma virtual a través d’internet. L’empresa  Fluido Digital  és la responsable del disseny d’un microsite que té l’objectiu promoure i donar a conèixer el patrimoni jueu i la història del call de Castelló d’Empúries. La pàgina està allotjada al web de l’ajuntament, dins la secció de l’Arxiu Municipal.

  Aquest projecte, encarregat per l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries, permet organitzar tots els continguts relacionats amb la història de la comunitat jueva a partir d’un mapa i un cronograma amb diferents nivells d’informació. El microsite incorpora tecnologia de Google Maps, geoposicionant els diferents punts d’interès i acompanyant-los de contingut històric, que es desplega quan l’internauta punxa sobre cadascun dels llocs assenyalats en el mapa. La informació es troba disponible en català, castellà i anglès.

  Presentació a càrrec de Marisa Roig Simon, arxivera municipal de Castelló d’Empúries.

 • 12:15 -13:15
  02/09/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Recital de textos, relats, poesies i cançons de la tradició jueva i cristiana, a càrrec de l’actriu Cristina Cervià i de la cantant Elena Martinell.

  L’acte tindrà lloc a la capella del Convent de Santa Clara en motiu de la Jornada Europea de la Cultura jueva, que enguany es celebra sota el lema “Storytelling o l’art d’explicar històries”. En acabar es podrà fer degustació de vi kosher.

  Activitat gratuïta. Organitza: Arxiu municipal de Castelló d’Empúries i Biblioteca Municipal Ramon Bordas i Estragués.

3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930