Lectura de textos poètics de Carles Fages de Climent a càrrec del Grup de Teatre Esplais, aquest diumenge 7 d’octubre a les 18 h a Castelló d’Empúries en el marc de l’Any Fages de Climent

Aquest diumenge 7 d’octubre de 2018 a es 18 h de la tarda tindrà lloc a Castelló d’Empúries una nova activitat cultural en el marc de l’Any Fages de Climent 2018, en aquest cas una lectura i recital de textos poètics de Carles Fages de Climent a càrrec del Grup de Teatre Esplais de Castelló d’Empúries, que enguany participa i col·labora activament en les activitats de la commemoració de l’Any Fages amb motiu dels cinquanta anys de la seva mort.

La lectura de textos de Fages de Climent tindrà lloc el diumenge 7 d’octubre a les 18 h de la tarda a la Capella de Santa Clara, amb entrada gratuïta, i el recital poètic versarà en primer lloc sobre poemes de l’Empordà i de Castelló d’Empúries, presents de diferents obres del poeta (Les bruixes de Llers, Somni de cap de Creus Epigrames, entre altres poemaris), i una segona part amb la lectura d’un recull de poemes procedents del llibre Cent consells d’amor.

El nom de Grup de Teatre Esplais es remunta a la dècada dels anys setanta del segle passat. És herència del CAAD, l’agrupació artística i esportiva que ja existia  el 1936. Malgrat el pas del temps i les noves tendències culturals, el grup de teatre s’ha mantingut actiu fins als nostres dies. Sota la direcció d’Esteve Ripoll es va representar Els Pastorets amb la col·laboració d’altres entitats de Castelló. També s’han portat a escena obres de dramatúrgia internacional com La mort d’un viatjant o Figuretes de vidre, amb un gran èxit; però sobretot cal destacar la representació d’obres de la literatura catalana com Terra Baixa, El cafè de la Marina, el Ferrer de Tall o Els savis de Vilatrista, així com L’auca del senyor Esteve.

No podem oblidar la representació de dues obres de Carles Fages de Climent: La dama d’Aragó i El bruel. Els darrers treballs del Grup de Teatre Esplais han estat Políticament incorrecte i Diner negre de Ray Cooney, Rumors de Neil Simon i Òscar, una maleta, dues maletes, tres maletes de Claude Magnier, entre els anys 2013 i 2018.

Des del mes de setembre i fins a final d’any, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha programat novament un gran nombre d’activitats (exposicions, conferències, concerts, presentacions de llibres, xerrades) sobre l’Any Fages de Climent, amb la col·laboració i el suport institucional de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. Per a més informació sobre les activitats de l’Any Fages de Climent 2018, a www.anyfagesdecliment.cat.

Etiquetat amb: , , ,