Les “Lliçons de la Càtedra” convida enguany Carme Arenas, editora i presidenta del PEN català

Aquest dimecres 13 de juny tindran lloc a la Casa de Cultura de Girona les “Lliçons de la Càtedra”, que organitza la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona i que enguany coincideixen amb l’Any Fages de Climent 2018. Les “Lliçons de la Càtedra” van néixer l’any 2012 com una activitat de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent, amb el propòsit de convidar cada any una persona que expliqui la seva experiència creadora, docent o investigadora al llarg de la seva vida acadèmica o professional.

Enguany, Carme Arenas, traductora, escriptora, editora i presidenta del PEN català, és la convidada. L’han precedit la llatinista i professora Dolors Condom (2012), l’escriptor i periodista Narcís-Jordi Aragó (2013), el poeta i pintor Narcís Comadira (2014), el llibreter i agitador cultural Guillem Terribas (2015), l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó (2016) i l’escriptor i dramaturg Jordi Coca (2017), convidats en les edicions anteriors.

Llicenciada en Història de l’art i en Filologia Catalana, Arenas ha exercit la docència, la crítica literària, ha comissariat exposicions literàries sobre Brossa, Sindreu o Sarsanedas, entre d’altres. Té una dedicació destacada a l’àmbit de l’edició (Edicions 62, Planeta) i la traducció (Eco, Svevo, Calvino, Boccaccio). Lluitadora i compromesa, en tant que presidenta del PEN català i també de Linguapax Internacional, Carme Arenas destaca especialment per la seva activitat en defensa de la llibertat d’expressió, els drets lingüístics, i el foment del diàleg intercultural.

La inauguració de les “Lliçons de la Càtedra” tindrà lloc el dimecres 13 de juny, a les 16.30 h a la Casa de Cultura de Girona, a càrrec del Dr. Quim Salvi, rector de la Universitat de Girona; de Salvi Güell, alcade de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries; i de la Dra. Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra, i les sessions es prolongaran fins a les 20 h de la tarda. Per a més informació i inscripcions, al telèfon 972 41 89 60, a dir.cmaa@udg.edu, o bé es pot consultar la pàgina web de la Càtedra a: www.udg.edu.

Etiquetat amb: , , , ,