Nens en moviment

Properament s’iniciarà a Castelló d’Empúries el programa nens en moviment organitzat per l’EAP Roses.

Aquest programa, adreçat a infants de 7 a 12 anys i a les seves famílies, està dissenyat per el tractament de l’obesitat infantil i la promoció dels hàbits saludables.

Es tracta d’un seguit d’actuacions dirigides especialment als alumnes de segon, tercer, quart, cinquè i sisè d’educació primària amb sobrepès o obesitat, que tenen per objectiu ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, a incrementar el temps que dediquen a l’activitat física i a mantenir o augmentar la seva autoestima.

Un dels principals problemes relacionats amb l’obesitat infantil és la repercussió que aquesta té en la qualitat de vida del menor. L’excés de pes tendeix a perpetuar-se fins a la vida adulta i això comporta un factor de risc de malalties que hi estan associades. Per aquest motiu, les estratègies d’intervenció inclouen un abordatge de la conducta i els hàbits dels infants, així com del seu entorn familiar, que implica canvis nutricionals, emocionals i d’estil de vida.

Es durà a terme tots els dijous, de 18 a 20h, durant 11 setmanes. Les responsables de l’activitat seran Laia Ymbert (pediatra) i Maria Payan (infermera pediatra).

20151022_nens_jpg_1935880377