Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

QUÈ ÉS L’ACREDITACIÓ

El procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral o vies no formals de formació permet a les persones que hi participen d’aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses.

En definitiva, aquest procediment permet demostrar que la persona capacitada per desenvolupar una activitat professional en la qual ja té experiència pugui aconseguir una acreditació oficial.

El procediment implica que la persona interessada hagi d’assistir aproximadament a cinc sessions presencials en el centre assignat.

Aquest procediment consta de tres etapes:
– Assessorament
– Avaluació
– Acreditació de la competència

 

INFORMACIÓ I ORIENTACIÓ GENERAL 

Abans de fer la preinscripció es pot sol·licitar informació i orientació de la convocatòria que pot ajudar a millorar el resultat de la participació del procés de l’acreditació. Aquesta és una etapa anterior al procés i no obligatòria, però sí molt recomanable.

El departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries és un dels  punts d’informació i orientació on hi ha tècnics d’orientació habilitats per formalitzar la sol·licitud i preparar el currículum europeu (portafoli de competències professionals).