Cerimònia de reconeixement als mèrits esportius de la temporada 2018

Es preveu entregar 20 guardons a esportistes, persones i equips de Castelló d’Empúries que han destacat aquesta temporada en l’àmbit de l’activitat física i l’esport.

Avui divendres 16 de novembre tindrà lloc a partir de les 20.15 h a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries una cerimònia de reconeixement dels mèrits esportius a aquells esportistes, persones i equips del nostre municipi destacats en l’àmbit de l’activitat física i l’esport durant la temporada 2018.

Els criteris escollits per l’entrega dels guardons han estat:

 • Equips federats i escolars que hagin aconseguit l’ascens de categoria, el campionat o algun lloc destacat en les seves respectives competicions.
 • Esportistes federats i escolars que hagin aconseguit campionats oficials o llocs destacats en les seves respectives competicions.
 • Clubs o personal del club de prestigi que hagi col·laborar a enlairar el seu esport o entitat.
 • Esportista o col·lectiu que per la seva trajectòria esportiva l’hagi portat a la internacionalitat i/o aconseguir fites de gran rellevància.

Es reuneix la Comissió Representativa del Pla Educatiu d’Entorn

Dijous 8 de novembre es va reunir a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, la Comissió Representativa del Pla Educatiu d’Entorn.

Enguany, com a novetat, hi van participar els municipis de Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Fluvià, que des del curs passat formen part del Pla Educatiu d’Entorn.

La Comissió tenia per objectiu presentar el projecte d’actuacions del curs 2018-19 a la comunitat educativa (centres educatius, entitats del municipi, Associacions de mares i pares, etc.).

L’acte va ser presidit pels alcaldes dels tres municipis, la inspectora d’ensenyament de la zona i la regidora d’ensenyament.

El Pla Eductiu d‘Entorn pretén coordinar i dinamitzar l’acció educativa d’una zona més enllà de l’àmbit escolar, i ho fa sobretot amb el treball en xarxa de tots els agents educatius del municipi. Tal i com va remarcar Anna Massot, regidora d’ensenyament, el projecte que es va presentar és fruit del treball de molts agents i és important la consolidació dels grups de treball existents i la creació de nous, per poder seguir mantenint aquest treball en xarxa en el nostre municipi.

Dels cinc objectius generals del PEE, el major nombre d’actuacions s’inclouen a la millora de l’èxit acadèmic de tot l’alumnat, amb serveis de reforç escolar com els Centres Oberts, els tallers d’estudi, el Com a Casa, el SIE de Càritas, etc. i també a les actuacions que pretenen fomentar la cohesió entre centres educatius i la participació a la vida de municipi (Conte per Relleus, Consell dels Infants i Adolescents, etc.). Enguany també es destaquen les actuacions per poder impulsar el Servei Comunitari als centres de secundària.

El projecte es trobarà penjat a la web del Pla Educatiu d’Entorn (pee.castello.catt). L’Ajuntament, a través del Departament d’Ensenyament, resta obert a noves propostes que qualsevol, entitat, centre, … vulgui dur a terme en el marc del PEE.

 

 

 

Presentació davant del teixit empresarial de la creació de l’Agència de promoció i turisme, l’organisme municipal de gestió turística

L’Ajuntament va encarregar a principis d’any un estudi per la creació d’un organisme de gestió turística com a objectiu de donar resposta a les necessitats actuals de gestió i governança de les Àrees de Turisme,  Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, per tal de marcar un full de ruta amb una estratègia clara i consensuada de la direcció cap on s’han d’enfocar les polítiques i accions en matèria de promoció.

Aquest nou organisme preveu la participació i implicació del sector privat i així es podran marcar les bases d’un nou model que permeti fer front als canvis en el sector turístic i comercial amb una visió compartida per tots els agents que formen part de la cadena de valor turística i comercial del municipi.

Les principals funcions previstes de l’ens autònom, que comptarà amb la participació del teixit empresarial i comercial del municipi, seran les següents:

En l’àmbit de la Planificació i gestió turística:

 • Planificar l’estratègia de desenvolupament del municipi a llarg termini seguint les directrius i valors acordats entre tots els actors implicats en la gestió de la destinació.
 • Generar coneixement sobre l’activitat turística i econòmica i transferir-lo als agents locals i col·laboradors a través d’un sistema d’intel·ligència i d’indicadors.
 • Vetllar per la qualitat de l’experiència del visitant coordinant tots els serveis públics i privats que intervenen en el cicle de vida del viatge, abans, durant i després de l’estada del visitant.
 • Prioritzar la monitorització de la satisfacció durant l’estada per poder respondre amb efectivitat a les problemàtiques i fidelitzar i convertir en prescriptors quan sigui positiva.
 • Implementar certificacions de qualitat i sostenibilitat que permetin millorar la gestió dels recursos i empreses.
 • Informar i atendre les necessitats dels visitants a través de les oficines de turisme i dels nous canals digitals
 • Fomentar aliances estratègiques amb organismes i destinacions que serveixin per a desenvolupar nous projectes, per sumar sinergies i intercanviar coneixement.
 • Identificar els programes d’àmbit català, estatal i europeu que permetin finançar projectes estratègics del municipi.
 • Promoure campanyes de sensibilització per un turisme responsable, sostenible i accessible que fomenti la convivència entre residents i visitants.
 • Gestió de la taxa turística per destinar els recursos necessaris a la millora de l’oferta, a augmentar la qualitat i fer més sostenible a llarg termini la destinació.

En l’àmbit del Màrqueting i la promoció: 

 • Definir el posicionament que es vol transmetre com a destinació i dotar-se de les eines de màrqueting i comunicació necessàries per donar-se a conèixer als públics objectius.
 • Definir l’estratègia digital de la destinació i dotar-se dels recursos i formació per poder implementar-la.
 • Promoure la creació de productes i experiències turístiques amb el sector privat per aportar valor i diferenciació als visitants.
 • Planificar i executar accions de màrqueting, promoció i comunicació als mercats emissors per arribar als públics objectius a través d’accions dirigides als canals de distribució, comunicació i públic final.
 • Vetllar per la imatge i reputació de destinació dotant-se dels instruments i recursos necessaris per gestionar situacions de crisi i poder liderar la comunicació, així com per monitorització i identificar els continguts positius i incorporar-los a l’estratègia de comunicació.

En l’àmbit de la Dinamització i els esdeveniments: 

 • Promoure festivals i grans esdeveniments alineats amb els valors i productes definits en l’estratègia de desenvolupament que contribueixin a generar activitat econòmica, implicació dels residents i ajudin a la promoció del municipi al món.
 • Organitzar i donar suport a les accions de dinamització que s’organitzin al municipi.

En l’àmbit de la Promoció econòmica:

 • Ordenació i millora de la competitivitat de les empreses
 • Suport a l’empresa i  l’emprenedoria i creació de noves activitats econòmiques.
 • Promoció i dinamització del comerç local
 • Planificació i organització de formació empresarial

Amb la presentació d’avui de l’estudi s’obre un termini per recollir les aportacions de tothom qui ho desitgi.

Posteriorment es passarà a aprovació del Ple i s’obrirà un període d’exposició pública per després sotmetre’l a aprovació definitiva. S’estima que a mitjans de l’any vinent podrà començar a funcionar.

L’Alcalde de Castelló d’Empúries, Sr. Salvi Güell, ha explicat que “a part de ser una promesa electoral, la formació d’aquest nou ens és una necessitat per un municipi com el nostre, on els sectors turístic i comercial tenen una gran rellevància. Està demostrat que els projectes en què participen conjuntament iniciativa pública i privada normalment són garantia d’èxit”.

La regidora de Promoció econòmica, comerç i turisme, Sra. Helena Solana, manifesta que “tenim un municipi amb un gran potencial a nivell turístic, només cal fer alguns canvis per esdevenir una destinació de gran valor que ofereixi la millor experiència al visitant. Aquesta eina de promoció ens garantirà el compromís i la participació público-privat, que és clau pel futur de la nostra destinació.”

Aquí trobareu l’estudi-proposta: https://www.castello.cat/agencia-de-promocio-i-turisme-de-castello-dempuries-empuriabrava/

Taller “Com millorar la teva comunicació escrita”

Aquest dissabte 17 de novembre a la Capella de Santa Clara, tindrà lloc el taller “Com millorar la teva comunicació escrita” a càrrec d’Alfred Picó, periodista, escriptor i professor de comunicació.

L’activitat, que tindrà una durada de 3 hores, de 10 a 13h, es presenta com un taller útil, pràctic i molt divertit.

Segons Picó, un bon escrit pot canviar la teva vida (i un mal escrit la pot enfonsar). Avui més que mai hem de redactar amb eficàcia els correus electrònics.

Alfred Picó, reconegut expert en comunicació, donarà idees i tècniques per a redactar un correu electrònic atractiu i eficaç.

Les places són limitades i cal inscriure’s a les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà o a Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Més informació al 972 25 01 65.

Presentació del 1r volum d’ ‘Els pobles de l’Alt Empordà’ de Montserrat Vayreda i Trullol.

La poeta Montserrat Vayreda va dedicar deu anys a recórrer i conèixer minuciosament cadascun dels pobles de l´Alt Empordà. Fruit d’aquesta recerca, entre els anys 1978 i 1988, va anar publicant ’“Els pobles de l’Alt Empordà”, en una edició de tirada reduïda, acompanyada d’il·lustracions de diferents artistes, que de seguida es va convertir en una peça de bibliòfil. Edicions Vitel·la ha decidit reeditar “Els pobles de l’Alt Empordà”, en una edició més pràctica, per tornar-la a posar a l’abast dels lectors.

L’obra constarà de 4 volums, dels quals s’acaba de publicar el primer. Aquest llibre reflecteix perfectament com era l’autora, una dona apassionada per la terra on va néixer. El primer volum inclou un capítol molt extens dedicat a Castelló d’Empúries: són més de cent planes que parlen dels racons de casa nostra, de la història de la vila i de castellonins notables, alguns dels quals va conèixer. El capítol inclou moltes referències a Carles Fages de Climent, un escriptor que Vayreda admirava i del qual reivindicava que se’n rescatés l’obra inèdita. A Montserrat Vayreda, de ben segur, li haurien complagut molt la commemoració del 50è aniversari de la mort de Fages.

Per tot això, es feia imprescindible poder presentar aquest primer volum a Castelló d’Empúries. L’acte es durà a terme aquest dissabte, 17 de novembre a les 18 h, i comptarà amb les intervencions de Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries; Sebastià Roig, escriptor; Anna M. Velaz, filòloga i autora del pròleg,  i l’editora Gemma Garcia.

 

S’instrueixen 20 expedients per consum d’alcohol a la via pública

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries continua sancionant conductes incíviques pel consum d’alcohol a la via pública

Posar fi a aquestes pràctiques a la via pública és l’objectiu de l’operatiu engegat des la Policia Local de Castelló d’Empúries des de fa pràcticament un mes.

Les denúncies que els ciutadans han fet arribar a la policia local per sorolls i aldarulls provocats pel consum d’alcohol a la via pública són l’origen del dispositiu dissenyat per acabar amb aquesta pràctica que incompleix l’art. 38.4 de l’Ordenança de convivència ciutadana, protecció del medi i ús de la via pública

Durant tres caps de setmana s’han identificat 20 infractors: 4 el primer cap de setmana, 4 el següent i 12 aquest darrer cap de setmana. Es dóna la circumstància que un infractor és reincident i que pràcticament la gran majoria de les persones identificades no són residents al nostre municipi. Les multes imposades són de 150 € cadascuna i 300 € per als infractors reincidents, podent arribar fins els 750€ depenent de la reincidència i/o gravetat.

L’operatiu tindrà continuïtat i es realitzarà en diferents zones del municipi. Des de l’Ajuntament es treballa per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i per fer l’Ajuntament més proper.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha participat a l’acció organitzada pel patronat de Turisme Costa Brava, #TastEmotion a Munich.

#TastEmotion va tenir lloc a Munich divendres passat, on es van convocat una quarantena de Tour Operadors del mercat alemany per donar a conèixer la Costa Brava amb algunes destinacions com Castelló d’Empúries i Empuriabrava invitades a participar-hi.

Aquesta acció és un model nou i una aposta que ha realitzat el Patronat de Turisme Costa Brava. La trobada amb els agents turístics consisteix en una recepció amb les destinacions, un cop donada la benvinguda, les destinacions i empreses catalanes ens presentem personalment a través d’imatges i vídeos i a continuació realitzem una sessió de treball de comunicació i interacció amb es agents.

Tot seguit, a mans del restaurant Casamar -una estrella Michelin- tothom va degustar, no només la típica cuina de casa nostra, si no que van ser transportats través d’un viatge sensorial, d’imatges, sons i olors… a la Costa Brava.  L’àpat va durar unes dues hores i els comensals gaudiren de debò d’una experiència única per a molts d’ells.

El departament de promoció turística de l’Ajuntament ha pogut establir contactes amb diferents agents de la regió de la Bavaria a Alemanya per donar-los a conèixer en primera mà l’oferta turística del nostre municipi.

Simposi sobre Carles Fages de Climent, el dijous 22 de novembre a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, en el marc de l’Any Fages de Climent 2018

Amb motiu de la celebració de l’Any Fages de Climent 2018, en què es commemora el cinquantè aniversari de la mort de l’escriptor empordanès Carles Fages de Climent (1902-1968), la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, juntament amb col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i de l’Institut d’Estudis Catalans, organitza un Simposi dedicat a Carles Fages de Climent.

El Simposi Carles Fages de Climent té com a objectiu dedicar una jornada acadèmica de forma monogràfica a Carles Fages de Climent a l’Institut d’Estudis Catalans, la màxima institució acadèmica i cultural del país, i alhora actualitzar l’estudi, el coneixement i la recerca sobre la figura, la biografia, l’obra i el llegat literari de l’autor de Somni de cap de Creus en el marc de la celebració de l’any literari.

El Simposi tindrà lloc de l’Institut d’Estudis Catalans i durant la jornada acadèmica tindran lloc deu ponències a la Sala Nicolau d’Olwer a càrrec dels especialistes i estudiosos que actualment estan investigant la figura i l’obra de Fages de Climent. La inauguració de la jornada serà a les 10 h del matí, amb la participació de Joan-Elies Adell, director de la Institució de les Lletres Catalanes; Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries; i de la Dra. Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada – Fages de la Universitat de Girona i Vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, que oferirà també la primera de les deu ponències sota el títol “Fages de Climent, el paisatge i els clàssics”.

Durant el matí, també hi haurà les ponències següents: “Història i nissaga dels Fages i els Climent” (a càrrec d’Enric Pujol); “Classicisme i noucentisme en l’obra poètica de Carles Fages de Climent” (Jordi Pla); “Els epigrames de Fages de Climent” (Antoni Cobos); i “El teatre de Fages de Climent” (per Joan Ferrerós).

I al llarg de la tarda, a partir de les 16 h els assistents podran escoltar les següents intervencions: “L’epistolari de Carles Fages de Climent”, a càrrec de Jordi Canet, Comissari de l’Any Fages de Climent; “Carles Fages de Climent. Una mirada eclèctica del periodisme” (Anna Teixidor); “Fages de Climent i el mite de l’Empordà (Jaume Guillamet); “Èpica i paisatge: Somni de Cap de Creus” (Nil Ventós); i, com novetat, Maria Nunes presentarà el nou “Itinerari literari Fages de Climent a Barcelona” encarregat per la Càtedra de Patrimoni Literari de la Universitat de Girona.

Finalment, la jornada es clourà a les 19 h de la tarda amb la representació de la lectura dramatitzada de l’obra teatral Les bruixes de Llers (1924) de l’escriptor empordanès a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat de Girona, que ja ha estat representada al llarg de l’any a Girona, Castelló d’Empúries, Figueres, Roses i Les Escaules.

El Simposi Carles Fages de Climent suposa una revisió de l’estudi realitzat fins al moment de la figura i de l’obra de l’escriptor com a poeta, narrador i dramaturg, i alhora representarà l’actualització i la posada en comú de l’estat de coneixement i recerca al voltant de l’univers literari fagesià per part dels millors coneixedors i especialistes de la seva obra.

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia a: dir.cmaa@udg.edu, o bé al telèfon  972 41 89 60 (Universitat de Girona). Per a més informació i el programa complet, es pot consultar el web de la Càtedra de Patrimoni Literari: www.udg.edu/cmaa; o bé a www.anyfagesdecliment.cat.

Etiquetat amb: , , , , ,

Una vintena d’alumnes castellonins participen al cross de Sant Pere Pescador

El passat dissabte 10 de novembre va arrancar el circuit comarcal de cross a Sant Pere Pescador i una vintena d’alumnes de l’extraescolar d’iniciació esportiva van desplaçar-se fins la localitat veïna per participar-hi.

Per una banda hi van participar, els alumnes de P4 i P5 del Ruiz Amado i per l’altre el grup de 3r i 4t de primària de l’escola el Bruel que es van desplaçar a la prova amb un bus del consell comarcal. Els nens i nenes van poder gaudir d’una magnífica matinal al costat del riu Fluvià.

En la campanya d’impuls a la pràctica esportiva engegada per aquest curs pel departament d’esports, una seixantena d’alumnes de les tres escoles participen a les extraescolars d’iniciació esportiva.

El proper cross comarcal es celebrarà el proper dissabte 25 de novembre al castell de Sant Ferran de Figueres, i com és habitual es posarà a disposició de tots els alumnes del municipi la possibilitat d’apuntar-se a través de l’AMPA de la seva escola fins el dimarts 20 de novembre.

 

L’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) han visitat l’Ecomuseu-Farinera

L’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha visitat l’Ecomuseu-Farinera en el marc de la setena trobada del cicle de visites d’aquesta entitat per tot Catalunya. Activitat que s’emmarca en el programa del XLI edició del Curset Jornades internacionals sobre la intervenció del Patrimoni arquitectònic, que aquest any es desenvoluparan del 13 al 16 de desembre sota el títol: “Camins d’aigua: restauració i ús del patrimoni hidràulic”.

La visita ha permès descobrir les instal·lacions de la Farinera, a un grup de 23 d’arquitectes. S’ha fet una  recepció oficial per part  la Sra. Margarita Gelabert, Regidora de Cultura, i la Sra. Roser Vitalla, Regidora de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. A continuació s’ha realitzat una visita guiada, dirigida per la directora de l’ens, Carme Gilabert i per Narcís Reverendo, arquitecte de l’equip Reverendo Ginesta, que feu la rehabilitació del conjunt arquitectònic.

S’ha pogut contemplar a fons Rec del Molí, d’origen medieval, que recorre uns 5 km des de la resclosa de Vilanova de la Muga fins a la Farinera. Al llarg del recorregut voreja horts, camps, closes en una paisatge canviant i sorprenent que esdevé excepcional quan el rec voreja la vila i usa l’antic fossar del muralla per conduir l’aigua fins la bassa de la Farinera. També s’ha visitat el safareig públic del s. XIX, el qual s’omple també amb l’aigua del rec. El sr Sr. Josep Tornafoch, arquitecte tècnic dels serveis tècnics municipals, n’ha explicat la seva rehabilitació, així com la de la muralla medieval.

Etiquetat amb: , ,
Top