S’inaugura l’exposició “Recorregut fotogràfic dels primers anys d’Empuriabrava” en motiu dels 50 anys de la marina

El divendres 1 de desembre, a les sis de la tarda, s’inaugurarà l’exposició Recorregut fotogràfic dels primers anys d’Empuriabrava instal·lada a l’Edifici del Club Nàutic d’Empuriabrava.

L’exposició fa un recorregut fotogràfic als inicis de la urbanització Empuriabrava, la marina residencial més gran d’Europa. La seva construcció va coincidir amb el boom turístic dels anys seixanta i va ser promoguda per l’empresa Eurobrava SA, convertida posteriorment en Ampuriabrava SA. Els promotors de la qual eren Miquel Arpa Batlle, Fernando Vilallonga, Pere Coll, Lluís Carulla, i posteriorment Antonio de Moxó –marquès de Sant Mori-.
L’exposició està formada per onze plafons. La tria de les fotografíes i la seva distribució en els panells explicatius va ser elaborada l’any 1992. Actualment però, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través de l’Arxiu Municipal, ha reeditat l’exposició original, l’ha actualitzada i n’ha revisat els textos. S’han confeccionat un seguit de plafons vinílics que expliquen els orígens de la marina. Els textos apareixen acompanyats d’imatges antigues i fotografies aèries que mostren la construcció de vials, canals i de l’edifici del club nàutic, o també la promoció, el turisme i l’oferta esportiva, entre altres.

Les fotografies i els documents que s’exposen són còpies, provenen de l’arxiu de l’empresa promotora Ampuriabrava SA i de la col·lecció particular del topògraf Francesc Compte Cervera, responsable de dirigir el replanteig de canals i vials entre els anys 1965-1967. Els originals han estat cedits pel seu propietari, Miquel Arpa Vilallonga, fill d’un dels promotors, a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries amb destí a l’Arxiu Municipal. La cessió realitzada per Miquel Arpa a l’ajuntament està formada per 890 fotografies, 246 diapositives, 27 pel·lícules de 35 mm i altra documentació relativa a la promoció de la urbanització.

L’exposició que serà permanent, situada al primer pis del Edifici del Club Nàutic, estarà oberta de dilluns a divendres de 8 del matí a 22h i els caps de setmana i festius de 9 a 14h.

Veure noticies anteriors
< 2018 >
Septiembre
LMMJVSD
     12
 • Todo el día
  02/09/2018-01/01/2019

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

 • Todo el día
  02/09/2018

  Carrer Prat de la Riba, 2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

  Carrer Prat de la Riba, 2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

 • Todo el día
  02/09/2018

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  En motiu de la Jornada Europea de la Cultura Jueva el Museu d’història medieval de la Cúria-Presó ofereix una jornada de portes obertes. El seu horari serà de 10h a 14h i de 16h a 19h. Els visitants podran recòrrer les sales dedicades al call jueu de la vila de Castelló d’Empúries.

   

   

 • 10:00 -11:00
  02/09/2018

  C/ Peixeteries Velles – 17486, Castelló d’Empúries.

  C/ Peixeteries Velles – 17486, Castelló d’Empúries.

  Empordabrava i la Sinagoga del puig Mercadal ens proposen una visita guiada a càrrec de l’arqueòloga Anna Maria Puig i de l’historiadora de l’art Iraida Sais, a través dels espais jueus de la vila de Castelló d’Empúries. El recorregut inclou la Basílica de Santa Maria, el Museu d’història medieval de la Cúria-Presó i la Sinagoga del puig Mercadal. El preu de l’activitat són 3 euros (gratuït pels menors de 7 anys) i cal reserva prèvia. Les reserves es poden fer trucant al telèfon 609 45 07 38 o bé a través del correu turisme@castello.cat. Els organitzadors es reserven el dret de fer modificacions.

  Activitat emmarcada dins la XIX Jornada Europea de la cultura jueva a Castelló d’Empúries, enguany sota el lema “Storytelling o l’art d’explicar històries”.

 • 12:00 -12:15
  02/09/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Des de fa poques setmanes, la història del call jueu de Castelló d’Empúries es pot conèixer de forma virtual a través d’internet. L’empresa  Fluido Digital  és la responsable del disseny d’un microsite que té l’objectiu promoure i donar a conèixer el patrimoni jueu i la història del call de Castelló d’Empúries. La pàgina està allotjada al web de l’ajuntament, dins la secció de l’Arxiu Municipal.

  Aquest projecte, encarregat per l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries, permet organitzar tots els continguts relacionats amb la història de la comunitat jueva a partir d’un mapa i un cronograma amb diferents nivells d’informació. El microsite incorpora tecnologia de Google Maps, geoposicionant els diferents punts d’interès i acompanyant-los de contingut històric, que es desplega quan l’internauta punxa sobre cadascun dels llocs assenyalats en el mapa. La informació es troba disponible en català, castellà i anglès.

  Presentació a càrrec de Marisa Roig Simon, arxivera municipal de Castelló d’Empúries.

 • 12:15 -13:15
  02/09/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Recital de textos, relats, poesies i cançons de la tradició jueva i cristiana, a càrrec de l’actriu Cristina Cervià i de la cantant Elena Martinell.

  L’acte tindrà lloc a la capella del Convent de Santa Clara en motiu de la Jornada Europea de la Cultura jueva, que enguany es celebra sota el lema “Storytelling o l’art d’explicar històries”. En acabar es podrà fer degustació de vi kosher.

  Activitat gratuïta. Organitza: Arxiu municipal de Castelló d’Empúries i Biblioteca Municipal Ramon Bordas i Estragués.

3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930