Terra de Trobadors rep 45.000 visitants l’any que creix en espais i millora la qualitat dels espectacles

El públic familiar es fidelitza
i arriben molts visitants del sud de França

La 28a edició del Festival Terra de Trobadors ha abaixat el teló ahir vespre  assolint la xifra de 45.000 espectadors.  Després de tres dies de festival i més de dues-centes actuacions a peu de carrer amb un poble engalanat com en l’edat mitjana i una trentena d’entitats locals avocades en cos i anima des de fa mesos a que l’esdeveniment sortís a la perfecció, la valoració que fa l’alcalde de la vila Salvi Güell “és molt positiva ja que aquest era un any que ens enfrontàvem a canvis importants com haver augmentat el mercat un dia més, el divendres, haver afegit nous espais fora del casc antic com el Pont Nou o el Camp d’en Capella, o haver fraccionat el popular Torneig Medieval en dues jornades,  i el resultat ha estat l’esperat, ja que hem crescut en espectadors alhora que hem evitat les aglomeracions”.

La regidora de Cultura de Castelló d’Empúries, Margarita Gelabert, ha volgut remarcar “l’increment, d’una banda, del públic familiar, atret per uns espais familiars específics com el Poblat La Porta del Temps o la Zona Joves Herois, i de l’altra l’augment significatiu de visitants francesos que troben en el Terra de Trobadors una proposta que barreja oci i cultura que és del seu gust”.

Isaac Morera, director artístic del certamen, ha assenyalat “la millora en la qualitat dels espectacles, amb la presència de formacions musicals de referència com Corvus Corax,  o de la companyia Sarruga Produccions que s’ha encarregat de l’espectacular xou de clausura, o la presència de reconeguts directors teatrals com Lluís Graells i Martí Torras per ajudar a dirigir el treball de les entitats de la vila”.

Pel que fa a les activitats més rellevants d’aquests tres dies, cal destacar, de divendres, el Gran Sopar/espectacle medieval en honor al Comte Ponç Hug IV(sobre la vida del qual girava aquesta edició del certamen) i que es va celebrar al Pati del Palau de Comtes on  van aplegar-se quatre-centes persones degudament vestides d’època, les quals després de fer un cercavila per des de la Basílica van gaudir d’un menú inspirat en la gastronomia de l’època  així com d’una desena d’animacions que incloïen de bufons a músics, passant per joglars i cavallers. Dissabte va sobresortir el concert de la formació alemanya Corvus Corax, considerada una de les millors bandes de música neo-medieval del món, que van presentar un contundent xou de gairebé dues hores que va tenir tota l’audiència picant de mans i ballant al Camp de l’Hort d’en Negre. I d’avui diumenge cal remarcar El Gran Espectacle de Cloenda Kremah, de la companyia Sarruga Produccions on uns mecanos gegants que imitaven dragons s’enfrontaven a un cavaller alhora que es barrejaven entre el públic.

Altres activitats que cal ressaltar són: el Torneig Medieval, que ha fet les delícies dels amants de les lluites entre cavallers; el Mercat Medieval, que amb l’augment de fins a 120 parades i les demostracions d’oficis ha estat tots el dies ple de visitants;  el multitudinari espectacle de foc ‘Spurnes’ que la companyia Excalibur va presentar divendres a la façana de la Basílica; les Batalles Campals al Pont Vell’ amb un espectacular desplegament de figurants recreant les lluites; o les omnipresents animacions per places i carrerons d’una vintena de companyies com Traüt, Acibreira o Els Berros de la Cort.

La vessant més culta de Terra de Trobadors també ha aconseguit els seus objectius, els dos concerts del III Cicle de Música ‘So de Lonh’, amb Locus Desperatus iMos Azimas, van assolir un ple absolut; i també les tres conferències del Cicle Miquel Pujol Canelles, que amb especialistes com Xavier Renedo, Antoni Cobos i Josep Maria Gironella, ha assolit les millors xifres d’assistència fins a la data. Cal remarcar que aquests dos cicles tenien enguany com a protagonista a Carles Fages de Climent del qual s’ha analitzat o recitat la seva obra.

Veure noticies anteriors
< 2018 >
Septiembre
LMMJVSD
     12
 • Todo el día
  02/09/2018-01/01/2019

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

 • Todo el día
  02/09/2018

  Carrer Prat de la Riba, 2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

  Carrer Prat de la Riba, 2, 17486 Castelló d’Empúries, Girona, España

 • Todo el día
  02/09/2018

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  Plaça Jaume I, Castelló d’Empúries, España

  En motiu de la Jornada Europea de la Cultura Jueva el Museu d’història medieval de la Cúria-Presó ofereix una jornada de portes obertes. El seu horari serà de 10h a 14h i de 16h a 19h. Els visitants podran recòrrer les sales dedicades al call jueu de la vila de Castelló d’Empúries.

   

   

 • 10:00 -11:00
  02/09/2018

  C/ Peixeteries Velles – 17486, Castelló d’Empúries.

  C/ Peixeteries Velles – 17486, Castelló d’Empúries.

  Empordabrava i la Sinagoga del puig Mercadal ens proposen una visita guiada a càrrec de l’arqueòloga Anna Maria Puig i de l’historiadora de l’art Iraida Sais, a través dels espais jueus de la vila de Castelló d’Empúries. El recorregut inclou la Basílica de Santa Maria, el Museu d’història medieval de la Cúria-Presó i la Sinagoga del puig Mercadal. El preu de l’activitat són 3 euros (gratuït pels menors de 7 anys) i cal reserva prèvia. Les reserves es poden fer trucant al telèfon 609 45 07 38 o bé a través del correu turisme@castello.cat. Els organitzadors es reserven el dret de fer modificacions.

  Activitat emmarcada dins la XIX Jornada Europea de la cultura jueva a Castelló d’Empúries, enguany sota el lema “Storytelling o l’art d’explicar històries”.

 • 12:00 -12:15
  02/09/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Des de fa poques setmanes, la història del call jueu de Castelló d’Empúries es pot conèixer de forma virtual a través d’internet. L’empresa  Fluido Digital  és la responsable del disseny d’un microsite que té l’objectiu promoure i donar a conèixer el patrimoni jueu i la història del call de Castelló d’Empúries. La pàgina està allotjada al web de l’ajuntament, dins la secció de l’Arxiu Municipal.

  Aquest projecte, encarregat per l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries, permet organitzar tots els continguts relacionats amb la història de la comunitat jueva a partir d’un mapa i un cronograma amb diferents nivells d’informació. El microsite incorpora tecnologia de Google Maps, geoposicionant els diferents punts d’interès i acompanyant-los de contingut històric, que es desplega quan l’internauta punxa sobre cadascun dels llocs assenyalats en el mapa. La informació es troba disponible en català, castellà i anglès.

  Presentació a càrrec de Marisa Roig Simon, arxivera municipal de Castelló d’Empúries.

 • 12:15 -13:15
  02/09/2018

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Carrer Carbonar – 17486 Castelló d’Empúries

  Recital de textos, relats, poesies i cançons de la tradició jueva i cristiana, a càrrec de l’actriu Cristina Cervià i de la cantant Elena Martinell.

  L’acte tindrà lloc a la capella del Convent de Santa Clara en motiu de la Jornada Europea de la Cultura jueva, que enguany es celebra sota el lema “Storytelling o l’art d’explicar històries”. En acabar es podrà fer degustació de vi kosher.

  Activitat gratuïta. Organitza: Arxiu municipal de Castelló d’Empúries i Biblioteca Municipal Ramon Bordas i Estragués.

3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930