Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Fòrum Ciutadà escull 22 propostes com a projectes finalistes del Pressupost Participatiu


L’Ajuntament agraeix la implicació de totes les persones que han pres part del Fòrum Ciutadà de Priorització, així com la col·laboració de veïns i veïnes al llarg del procés. La votació final tindrà lloc a finals del mes de març i hi podran participar els majors de 16 anys empadronats al municipi.

La Sala Gòtica va acollir dimarts 26 de febrer el Fòrum Ciutadà de Priorització. Durant la sessió, oberta a tota la ciutadania, els assistents van seleccionar els projectes finalistes que se sotmetran properament a votació popular en el marc de la segona convocatòria del Pressupost Participatiu de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana. En aquest sentit, el consistori ha fet enguany una reserva en el pressupost municipal de 2019 de 150.000€ -25.000€ més que l’any passat- perquè la població decideixi a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar.

Ara el projecte encara la seva última fase amb la votació de les propostes finalistes, que es durà a terme a finals del mes de març i on hi podran participar totes les persones empadronades majors de 16 anys. Els vots es podran emetre online a través del web www.tutriescastello.cat o de forma presencial als diferents punts de votació telemàtica distribuïts arreu del municipi.

Més d’una vintena de projectes formaran part de la fase final del procés

Els participants a la jornada, després d’una dinàmica de debat i defensa de propostes, van elegir les 22 actuacions finalistes que formaran part de la votació popular d’entre totes les propostes que, prèviament, van ser validades pels serveis tècnics municipals. Així, la relació de propostes que passen a la votació final és la següent:

. Cartell al paller d’en Malino, informant del mirador que dóna sobre el Rec de Molí, els horts i la plana (4.000€).

. Canviar tancaments a la Sala Polivalent (85.000€).

. Acabar vestuaris Sala Polivalent (80.000€).

. Millores a quatre parcs infantils del municipi (60.000€).

. Arreglar voreres entrada Castelló d’Empúries per l’av. de la Generalitat (40.000€).

. Adequar zona parc infantil Ruiz Amado (exterior) amb jocs i adequació escala zona aparcament Llar d’infants (40.000€).

. Impulsar un tram de carril bici dins el terme municipal (20.000€).

. Un tancat dins del pati de l’escola Ruiz Amado per a poder deixar les bicicletes guardades en horari escolar (5.000€).

. Arranjar les parades d’autobús de Puigmal 14 i Montgrí 153 perquè quan plou són uns bassals immensos (5.000€).

. Adequar les voreres properes als centres escolars i al CAP perquè siguin accessibles per a cotxets i cadires de rodes. Indispensable que siguin accessibles les voreres que donen a un pas de vianants (7.200€).

. Enllumenat del terraplè (via verda) de Castelló a Empuriabrava (140.000€).

. Il·luminar la rotonda de les Palmeres del Passeig marítim, situada al final de l’avinguda de l’oficina de Turisme d’Empuriabrava (50.000€).

. Crear dues zones decents de pipicans per a tots aquells veïns propietaris de gossos, una per Castelló d’Empúries i l’altra a Empuriabrava. D’aquesta manera els propietaris gaudirien d’un espai habilitat pels seus animals i a més un lloc on les relacions humanes i socials poden augmentar (9.000€).

. Instal·lació de quatre càmeres de videovigilància als principals accessos al centre històric de Castelló d’Empúries i a la zona de la Rubina (39.000€).

. Il·luminació a les pistes de petanca de la platja (14.000€).

. Instal·lació d’un espai d’esbarjo amb jocs dins del Casc Antic (15.000€).

. Posar fanals al carrer que va des de la rotonda d’en Casademont a la rotonda de Can Francesc ( 50.000€).

. Posar 20 bancs a diferents punts a Empuriabrava (10.000€).

. Habilitar una sala de consulta àmplia a la part posterior de l’arxiu municipal (50.000€).

. Pista poliesportiva pavimentada i tancada zona camp de futbol del Temple (90.000€).

. Instal·lació d’una pista poliesportiva exterior i tancada (40.000€).

. Millores diverses als patis interiors de l’Escola Ruiz Amado (20.000€).