Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Estàs pensant en venir a visitar-nos?

Et donem Uns consells de com arribar.

Amb cotxe

Des d’Europa:

Travessant la frontera francesa per l’autopista AP-7 o per la carretera N-II. La sortida de l’autopista és la nº. 3. Cal agafar la carretera N-II, direcció Girona, fins a trobar la sortida Figueres-roses, des d’on s’agafa la C-260, direcció Roses.

Aquí podeu veure el trajecte Europa – Castelló d’Empúries, o aquí si es dirigeix a Empuriabrava.

Des de Barcelona o Girona:

Per l’autopista AP-7 o per la carretera N-II. La sortida de l’autopista és la núm.4. Cal agafar la carretera N-II, direcció França, fins a trobar la sortida Figueres-Roses, des d’on s’agafa la C-260, direcció Roses.

Aquí podeu veure el trajecte Barcelona-Castelló d’Empúries, o aquí si es dirigeix a Empuriabrava.

Des de els Pirineus:

Per la carretera N-260, direcció Figueres. Un cop passat el poble de Navata, girar a la dreta per la C-260, direcció Castelló d’Empúries, fins a la gran rotonda d’accés a la sortida núm.4 de l’autopista i, des d’aquí, igual que venint de Barcelona o Girona.

Aquí podeu veure el trajecte Pirineus – Castelló d’Empúries o, aquí, si es dirigeix a Empuriabrava.

Amb bus

Amb Tren

Amb Avió

Amb vaixell

Port d’Empuriabrava 42º 14′ Latitud N – 3º 08′ Longitud E. VHF Canal 9-16. 5000 amarratges per a vaixells de fins a 26 m d’eslora. http://www.empuriaport.com

Cache Error: Looking for cache that doesn’t exist. Now using a backup feed.
This error is only visible to WordPress admins.

If you are using a caching plugin, try enabling the option on the Customize tab ‘Cache error API recheck’ or ‘Force cache to clear on interval’

Informació bàsica del municipi

Castelló d’Empúries es troba situat sobre un turó d’uns 17 metres d’alçada al bell mig de la plana al·luvial, a la riba esquerra del riu La Muga i a uns 4 km del mar.

Algunes singularitats:

–       La superfície del nostre terme municipal és de 4.230 Ha

–       Es composa de tres nuclis diferenciats: El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, Empuriabrava i el Centre històric. També cal esmentar els nuclis de Castelló Nou, amb el polígon industrial El Pla i el Masnou

–       El 80% del terme municipal es troba en zona del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

–       L’ajuntament gestiona els serveis per a puntes de població d’entre 60-70.000 habitants quan només hi ha vora 11.000 habitants empadronats (tot i que podem comptar que hi viuen tot l’any 3 o 4 mil persones més )

–       Els serveis públics municipals tenen cura de 45 ha de zona verda, 2.100 arbres en via publica i parcs i 5.150 punts d’enllumenat públic, entre altres.

–       Tenim un port esportiu i un Aeròdrom punter en salts de paracaigudisme

–       25 km de canals  navegables que en singularitzen

–       7,5 km de platja. Dues platges naturals i una platja urbana

Castelló centre històric

Castelló d’Empúries és una vila d’una profunda empremta medieval. Es la capital medieval de l’Empordà. Una petjada que es respira en els seus antics edificis i els seus carrers estrets i laberíntics carregats d’història, en els quals passejar i gaudir dels seus racons esdevé una experiència inoblidable.

La Vila Comtal de Castelló d’Empúries conserva encara tots els vestigis de la seva capitalitat medieval. Els carrers estrets, les muralles o la basílica marquen el caràcter de la Vila, que constantment ha sabut adaptar-se al pas del temps.

Empuriabrava

Empuriabrava és  la marina residencial més gran d’Europa. Està  situada a dos quilòmetres en línia recta de la vila comtal i és un dels enclavaments turístics més extensos i originals del Mediterrani.

Va ser construïda l’any 1967. La seva originalitat radica en l’estructura urbanística, basada en una xarxa de canals navegables en forma de quadrícula que la travessen i que sumen més de 25 quilòmetres de longitud, amb més de 5000 amarradors i aeròdrom

Un dels grans atractius d’Empuriabrava és la tipologia dels seus habitatges, una ciutat jardí multiforme. Una  part dels habitatges tenen jardí, garatge i un accés privat als canals, de manera que els propietaris poden amarrar l’embarcació a la porta del seu habitatge. També s’ha de dir que hi ha sectors d’Empuriabrava que s’allunyen d’aquesta tipologia d’habitatge