Diumenge 17 de març a les 10 del matí al Càmping La Laguna de Castelló d’Empúries

Aquest diumenge el Parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà convoca a la ciutadania a participar a una neteja de la platja de can Comas, reserva integral. El punt de trobada és a les 10h del matí al càmping Laguna.

_________________________________________________________

Benvolguts ciutadans de la conca de la Muga !!!!

Amb aquesta denominació ens adrecem  a més de la meitat de la comarca de Alt Empordà.

T’informem que  una colla de “mals veïns”  està maltractant el nostre entorn natural comú.

Com ho sabem ? Què ha passat ? Què hi podem fer ?

  • Com  ho sabem?  Constatem  que a la platja de la zona més valuosa del Parc dels Aiguamolls hi estan descansant, mig ensorrades,  milers i milers de deixalles. Plàstics de tot tipus, ampolles, llaunes de begudes de refrescants, de cerveses, manyocs de cordes,  containers de plàstic, neveres plenes de materials aïllants, rodes, … una tristor de brutícia d’origen artificial que tardarà molt temps a desintegrar-se.

No pot ser que tinguem la millor platja natural  de la comarca plena de residus artificials.  Ara vindran tramuntanades i cobriran alguns restes i en deixaran aflorar d’altres. Aviat tancarem l’accés a aquesta  platja  (1 d’abril al 1 de juliol) ja que és l’ambient de cria de diferents espècies d’aus protegides, entre altres el Corriol camanegre, ocell de l’any 2019. Sinó hi fem res en arribar l’estiu els turistes i veïns conscients i  trobarem la platja “verge” feta un fàstic.

  • Què ha passat ?  Aquests elements residuals no els ha dut l’atzar, han esta llençats per  “mals veïns” a la conca de la Muga:  Aigües amunt a  la timba del Manol a Avinyonet, als marges amagats de Vilafant o al passadís del  Far,  vores i marges de  Vilasacra, Vilanova, al passadís de Cabanes, al  Llobregat d’Empordà, … i a tants i tants punts al llarg d’aquests arteries de vida de la nostra comarca. Deixalles llançades, abocades  als nostres rius i rieres que en els episodis de grans pluges i crescudes fa que tot això baixí  i arribi  dins la badia de Roses,  que finalment amb la força dels temporals de llevant són tornades a  terra, en aquest cas a les platges de la zona més preuada dels Aiguamolls.
  • Que podem fer?  Convoquem als empordanesos,  de fet o d’adopció, a una matinal de neteja  a la platja de Can Comas pel diumenge  17 de març.

Ho fem en aquestes dates , abans comenci l’època de cria.  Serà entre la  Muga i  el Fluvià, la zona que pels seus alts valors naturals i  identitaris de la comarca,  fa  prop de quaranta anys va provocar una de les majors mobilitzacions per la preservació del territori, defensant les nostres arrels, ara tornem a demanar la vostra ajuda per mantenir-la amb  la qualitat que es mereix. També serà un signe més, d’un país acollidor i endreçat on el turista conscient hi trobi bo de tornar.

DIUMENGE 17 DE MARÇ A LES 10:00 AL CÀMPING LA LAGUNA DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES

DUR: Guants, barret o gorra pel Sol, got  i calçat còmode. Hi haurà aigua, pa i xocolata per qui en vulgui.

 ———– PER TAL DE COORDINAR-SE,  MILLOR   TRUCAR  al  972 45 42 22———-