Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Neteja del rec Madral en l’encreuament amb la riera de Pedret


All-focus

La setmana passada es van realitzar treballs de neteja del rec Madral en el seu punt d’encreuament amb la riera de Pedret, a l’alçada del puig d’en Guilla. En aquest sector ambdues rieres havien acumulat una gran quantitat de restes vegetals i de residus diversos portats per les fortes pluges del mes de novembre de l’any passat, les quals en cas de noves avingudes posaven en risc tota aquesta àrea de gran valor agrícola i ramader.

Els treballs, que han tingut un cost de 2.117,5 €,  s’han portat a terme a petició del sector agrícola i han estat íntegrament finançats per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Per això ha calgut la intervenció de maquinària pesant de tracció de cadenes i amb un braç giratori de llarg abast, a fi i efecte de poder maniobrar en terreny riberenc i arribar a tots els racons que havien quedat obturats per les restes.

Val a dir que no és la primera vegada que cal intervenir en aquest indret, ja que de manera periòdica i després d’episodis de forts aiguats aquest escenari d’obstrucció es reprodueix –la darrera vegada va ser el mes de maig de l’any 2015.

All-focus