Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

馃摚 脷ltims dies per fer propostes per millorar el municipi

Ja s’han recollit m茅s d’un centenar de propostes ciutadanes en el marc de la sisena edici贸 del Pressupost Participatiu

Fins al 20 d鈥檃bril es poden presentar projectes d鈥檌nversi贸 per mitj脿 del web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta en les b煤sties ubicades a Castell贸 i Empuriabrava.

La fase de presentaci贸 de propostes ciutadanes de la sisena edici贸 del Pressupost Participatiu impulsat per la Regidoria de Participaci贸 Ciutadana avan莽a a bon ritme i encara aquests dies el seu tram final. Totes aquelles persones que ho vulguin poden fer arribar les seves propostes fins al 20 d鈥檃bril a trav茅s de les seg眉ents tres vies:

  • Per mitj脿 del web www.tutriescastello.cat
  • Dipositant la butlleta del tr铆ptic en les b煤sties ubicades a Castell贸 (OMAC, Biblioteca municipal, Espai Jove 鈥淓l Centro鈥 i l鈥橧NS Castell贸) i a Empuriabrava (Oficina de Turisme d鈥橢mpuriabrava, Espai Alberes i l鈥橧E El Bruel Empuriabrava).

L鈥檈quip de govern fa una valoraci贸 molt positiva de la participaci贸 assolida fins al moment i anima els ve茂ns i ve茂nes a aprofitar aquests darrers dies fins al tancament del per铆ode de presentaci贸 de propostes per a fer les seves aportacions. De moment, l鈥橝juntament ja ha recollit 130 actuacions ve茂nals.

Valoraci贸 t猫cnica de les propostes i convocat貌ria d鈥檜n f貌rum ciutad脿

Totes les propostes recollides presencialment i electr貌nica seran valorades t猫cnicament pels serveis t猫cnics municipals. Aix铆, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicar脿 un document amb les propostes v脿lides i desestimades; en el cas d鈥檃questes 煤ltimes s鈥檈specificar脿 el motiu.

M茅s endavant, durant el mes de juny (en una data encara per a concretar), la ciutadania ser脿 cridada a prendre part del F貌rum Ciutad脿 de Prioritzaci贸; una sessi贸 participativa oberta a tots els ve茂ns i ve茂nes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votaci贸 popular.

Votaci贸 popular

En la darrera fase del proc茅s, les propostes finalistes seran sotmeses a votaci贸 ciutadana. Hi podran participar de forma online i a trav茅s dels punts de votaci贸 telem脿tica distribu茂ts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l鈥橝juntament es compromet a integrar en el pressupost municipal del 2024 les propostes m茅s votades fins a esgotar la partida de 250.000鈧.