Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

17 espais i 91 artistes a la 13a ruta de l’Art

Aquest cap de setmana arriba la 13a edició de la Ruta de l’Art, tres dies d’Art i Patrimoni pels carrers del centre històric. Enguany hi trobarem un total de 91 artistes i 17 espais expositius, tres d’aquests espais participen per primera vegada a la Ruta de l’Art: el convent de Sant Agustí, el Forn (antic Forn Cusí) i la Blua Espai d’Art.

La majoria dels espais son de titularitat municipal, però des dels inicis alguns particulars cedeixen també racons propis, com el Palau Macelli o Can Sanllehí, així com alguns bars i restaurants que hi participen oferint el seu local com a sala d’exposició, com fan el Portal de la Gallarda o Les Voltes.

Pel que fa als artistes, des de la primera Ruta de l’Art, l’any 2008, en què hi van exposar 40 artistes, ha anat augmentant la participació i ja fa uns anys que es compta amb les obres de prop  de 100 artistes, la majoria son artistes locals, però també de diferents comunitats i països. Enguany hi tenen presència artistes d’Euskadi, Galícia, Cantàbria i França. Ja fa anys també que, fruit d’una col·laboració amb la Universitat de Barcelona, hi ha una representació de l’art emergent de casa nostra representat pels estudiants de la Facultat de Belles Arts que  podem veure al claustre del convent de Santa Clara. Es recomana fer el recorregut en grups reduïts. Els espais tindran aforament limitat i l’ús de mascareta serà obligatori.