Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

77è Homenatge a la Vellesa

L’Homenatge a la Vellesa és un reconeixement a la gent gran i a la seva experiència vital i dedicació al llarg de la vida. És per això, que des del Departament de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, convidem a participar d’aquesta festa a totes les persones empadronades al municipi que tinguin més de seixanta-cinc anys o que els facin aquest any.

Fa uns dies vàrem enviar una carta a totes les persones homenatjades convidant-les a aquesta celebració i indicant com apuntar-se al dinar de germanor que s’organitza per a l’ocasió, al qual també poden assistir amb acompanyants. Enguany també convidem a les persones homenatjades a fer una volta amb vaixell pels canals d’Empuriabrava. Tant per una cosa com per l’altra, hi ha temps d’apuntar-se fins al 27 de març, personant-se a l’Àrea de Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament, a la Plaça Catalunya, 1. El preu del dinar per als homenatjats és de 3 € i 10 € per als acompanyants. La volta pels canals té un preu de 2 € i va destinada exclusivament a les persones homenatjades.

La  celebració d’aquesta 77a edició comença el diumenge 31 d’abril a les 11.30 h, sortint de la parada de “Los Barkitos” d’Empuriabrava, quan es farà la volta als canals de la marina. El mateix diumenge a les 6 de la tarda, al Pati del Palau del Comtes, hi haurà un berenar popular obert a tothom, gentilesa del Casal de Castelló i l’Ajuntament; a partir de les 7 de la tarda hi haurà un concert de tribut a Frank Sinatra a càrrec d’Agustí Burriel. Tant el berenar com el concert són gratuïts, estan oberts a tothom i no cal inscripció prèvia. L’endemà, dilluns 1 d’abril, es portarà a terme el gruix de les activitats de l’Homenatge a la Vellesa, que començaran a les 11 amb la Missa en honor a la gent gran del municipi (amb acompanyament de la coral castellonina),  la realització de la fotografia conjunta a la plaça de la Basílica i l’actuació de l’Esbart Dansaire a la plaça Joan Alsina. La festa continuarà a la Sala Polivalent amb l’audició de sardanes a càrrec de la cobla Rossinyolets i, seguidament, tindrà lloc el dinar de germanor ofert per la Lliga Catalana d’Ajuda al Malalt de Càncer – Oncolliga Girona, delegació de Castelló d’Empúries. Per acabar la festa hi haurà ball amb Xanadú, i també s’obsequiarà les persones assistents amb la fotografia de grup i un petit detall.

També s’aprofita aquesta festa per homenatjar especialment a les persones més grans del municipi que, a més de tenir un lloc d’honor tant a la missa com a la fotografia (se situen al centre de la foto juntament amb l’alcaldessa) i al dinar de germanor (que seuen a la taula presidencial), i se’ls obsequia també amb un ram de flors a cadascun.

Continuant amb la tònica dels últims anys, s’ha comptat amb la col·laboració d’una persona del municipi per a realitzar el disseny de la imatge gràfica que s’utilitza per il·lustrar l’homenatge a la vellesa, que en aquesta ocasió ha anat a càrrec de l’artista Carme Porqueras.