Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Aquesta setmana ha començat el curs de jardineria del projecte Okup’Alt al nostre municipi

Les pràctiques es fan amb l’Empresa Municipal de Serveis Castelló 2000 i es realitzen diverses tasques: desbrossar i netejar camins, horticultura, poda d’arbres, construir parets de pedra seca, fer plantació de jardins, arranjar zones verdes o netejar parcs urbans.

Okup’Alt es tracta d’un projecte gratuït per a joves, que combina formació professionalitzadora, suport en la recerca de feina i diversos tallers d’ajut al seu desenvolupament personal. Tot plegat facilita que els i les  joves participants augmentin les seves capacitats i habilitats professionals, la seva autoestima i el seu nivell d’autonomia.

Aquest programa de formació gratuïta està dirigit a joves de la comarca d’entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen en aquests moments. Els participants portaran a terme durant aproximadament tres mesos, (febrer a maig), una formació pràctica en un ofici que, si es finalitza correctament, conclourà amb l’entrega del corresponent certificat acreditatiu. Els cursos d’aquesta edició son de jardineria (Castelló d’Empúries),  manteniment i pintura (l’Escala) i brigada (Sant Pere Pescador). Per primera vegada doncs, no es faran a Figueres i es reparteixen en tres pobles de la comarca .

Aquesta setmana ha començat el curs de jardineria que es porta a terme de dilluns a divendres de 9 h a 13 h al nostre municipi. Les pràctiques es fan amb l’Empresa Municipal de Serveis Castelló 2000 i es realitzen diverses tasques: desbrossar i netejar camins, horticultura, poda d’arbres, construir parets de pedra seca, fer plantació de jardins, arranjar zones verdes o netejar parcs urbans.

Els/les joves participants a les tres opcions formatives de l’OKUP’ALT també realitzaran TALLERS, que tots els grups portaran a terme els divendres al matí. Aquests tallers seran tant de suport en la recerca de feina (elaboració de currículum, carta de presentació, preparació a l’entrevista, entrevistes de feina amb empreses de la comarca….) com de suport al seu desenvolupament personal (xerrades sobre les emocions, gènere, alimentació saludable, informació sobre drogues, seguretat vial…), a càrrec d’especialistes en cada un dels temes. Enguany Per complementar la formació es preparen currículums, es fan entrevistes de feina, xerrades sobre emocions, prevenció de riscos laborals, sortides, masterclass, etc.